Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Romania a incalcat din nou dreptul comunitar: nu a transpus in legislatie Directiva privind reasigurarea. Comisia Europeana a initiat a doua faza a procedurii de infringement

de A.B.     HotNews.ro
Vineri, 6 iunie 2008, 13:16 Economie | Companii

Comisia Europeana a trecut in faza a doua a procedurii de incalcare a dreptului comunitar - cea de "aviz motivat" - impotriva Romaniei pentru netranspunerea in legislatia interna a Directivei 2005/68/CE privind reasigurarea. Directiva reglementeaza situatia intreprinderilor specializate care nu incheie asigurari directe. Termenul de transpunere a dispozitiei a expirat in 10 decembrie 2007. In absenta unui raspuns satisfacator in termen de doua luni, Comisia poate deferi cazurile Curtii Europene de Justitie, informeaza un comunicat al Comisiei Europene.

Directiva privind reasigurarea completeaza o lacuna a legislatiei comunitare din domeniul asigurarilor care nu reglementa pana acum situatia intreprinderilor specializate in reasigurari, respectiv cele care nu incheie asigurari directe.

In lipsa unei reglementari la nivel comuntar a reasigurarilor, au existat diferente in nivelul de supraveghere a intreprinderilor de reasigurare in diferite state membre, astfel incat nu au existat conditii de egalitate intre acestea pe piata. "Cadrul de reglementare al directivei se intemeiaza pe regimul prudential stabilit de directivele privind asigurarile generale si extinde asupra intreprinderilor de reasigurare sistemul controlului exercitat de statul de origine si principiul autorizatiei unice", se arata in comunicatul Comisiei.

Aceeasi avertizare din partea Bruxelles-ului au primit-o si Belgia, Franta, Grecia si Letonia.

Referitor la asigurari, Comisia a dat in judecata Grecia, pentru ca nu a transpus in legislatia interna a cincea directiva privind asigurarea auto pana la termenul convenit, adica 11 iunie 2008. Directiva respectiva actualizeaza si amelioreaza cadrul juridic al UE in ceea ce priveste asigurarile auto, adaugand noi drepturi pentru asigurati si imbunatatind protectia victimelor accidentelor de circulatie. Daca directiva nu este pusa in aplicare corespunzator, victimele accidentelor rutiere si asiguratii nu vor putea beneficia de noile lor drepturi.
Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

536 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică