Grupul britanic de telecomunicatii Vodafone a anunta miercuri ca va rascumpara actiuni proprii in valoare de un miliard de lire sterline, dupa ce pretul acestora a scazut puternic in ziua anterioara, potrivit Reuters. Actiunile Vodafone au pierdut 14% in sedinta de tranzactionare de marti, ceea ce a dus la reducerea valorii de piata a grupului cu aproape 11 miliarde de lire, dupa ce compania a anuntat ca veniturile totale din acest an se vor situa la limita inferioara a marjei prevazute anterior.

"Conducerea grupului Vodafone a analizat reactia pietei si a decis sa introduca un program de rascumparare a propriilor actiuni, in valoare de un miliard de lire sterline, ce va avea efecte imediate", se arata intr-un comunicat al companiei. Programul de rascumparare de actiuni va avea nevoie de aprobarea actionarilor la adunarea generala anuala din 29 iulie.

Analistii sunt de parere ca, in pofida acesti actiuni surpriza, este putin probabil ca actiunile sa recupereze rapid terenul pierdut.

Titlurile Vodafone inregistrau un avans de 2,5% in deschiderea sedintei de miercuri, valoarea de piata a companiei fiind de 81 miliarde de lire sterline. Marti, actiunile grupului britanic au atins cel mai scazut nivel al ultimelor 20 de luni, dupa ce a anuntat ca se asteapta ca veniturile pe acest an sa se situeze la limita inferioara a marjei de 39,8 - 40,7 miliarde de lire sterline.