Compania Oltchim a vandut, marti, prin licitatie deschisa cu strigare fabrica de conserve Conservil catre singurul ofertant, firma Annabella din Ramnicu Valcea, la pretul de 20,52 milioane de lei, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti. Pretul de adjudecare, care a fost si pretul de pornire al licitatiei, este compus din pretul activelor, 16,5 milioane de lei, si 12,5% din valoarea stocurilor de produse finite, adica 4,02 milioane de lei.

Plata pretului activului urmeaza sa se realizeze in cinci zile lucratoare de la data semnarii contractului, privind transferul dreptului de proprietate asupra activului, ce se va incheia in termen de maxim 30 de zile de la data adjudecarii. Pentru produsele finite, plata se va realiza conform contractului de vanzare-cumparare, se arata in comunicat.

Potrivit anuntului privind organizarea licitatiei, se arata ca firma care va castiga licitatia se obliga sa cumpere si sa plateasca, suplimentar fata de pretul activelor si stocurile de produse finite, si intreaga valoare a stocurilor de materii prime, materiale, obiecte de inventar, semifabricate, produse reziduale, ambalaje si marfuri diverse.

Oltchim arata ca vanzarea fabricii de conserve "nu va avea un impact negativ asupra realizarilor viitoare ale societatii intrucat ponderea activitatii in cifra de afaceri este de 0,5% si nu face parte din obiectul principal de activitate al societatii".

Actionarul majoritar al Oltchim este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care detine 53,25% din actiuni. Petro Carbo Chem Germania controleaza 12,9% din titlurile companiei, in vreme ce restul actiunilor sunt detinute de alte persoane fizice si juridice.