Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

AVAS a aprobat asocierea Santierului Naval Mangalia cu LAR Germania

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 29 august 2008, 12:29 Economie | Companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a aprobat asocierea Santierului Naval Mangalia cu firma germana Lurssen Lar Investment, contractul urmand a fi semnat dupa aprobarea tranzactiei in adunarea generala a actionarilor, a anuntat vineri autoritatea. Acordul de asociere este ultima etapa prevazuta in Programul de restructurare aprobat de AVAS pe anul 2008 pentru Santierul Naval Magalia.
 
"Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului a dat mandat marti, 26 august 2008, reprezentantului sau in Adunarea Generala a Actionarilor societatii Santierul Naval Mangalia sa voteze pentru aprobarea asocierii societatii cu firma Lurssen Lar Investment GmbH, Germania", se arata intr-un comunicat al AVAS.

Acordul de asociere este ultima etapa prevazuta in Programul de restructurare aprobat de AVAS pe anul 2008 pentru Santierul Naval Magalia.

Conform AVAS, programul de restructurare al santierului a fost necesar deoarece situatia economico-financiara a societatii s-a inrautatit si datoriile au crescut comparativ cu anul trecut, iar lipsa comenzilor a facut ca aceasta sa functioneze sub pragul de rentabilitate. De asemenea, compania nu are resurse pentru pastrarea inventarului pentru productia de aparare si nici pentru realizarea de investitii in vederea cresterii atractivitatii la privatizare.

Totodata, salariul mediu brut la nivelul santierului este foarte scazut raportat la oferta din zona, astfel incat o parte din muncitorii calificati au plecat.

Santierul Naval Mangalia a publicat cererea de asociere in data de 25 februarie, ca urmare a aprobarii programului de restructurare. La termenul limita de depunere a ofertelor a fost inregistrata o singura oferta din partea firmei Lurssen Lar Investment Germania.

"Comisia de selectie si evaluare a ofertelor a constatat ca firma LAR a indeplinit criteriile de calificare stabilite prin grila de punctare a continutului ofertei tehnico-economice si a admis firma care a depus oferta pentru continuarea negocierilor", se mai arata in comunicatul AVAS.

Activitatea principala a Santierului Naval Mangalia, detinut in intregine de statul roman prin AVAS, consta in constructii si reparatii de nave.
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


404 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri