Pepsi a raportat marti un profit de 1,58 miliarde de dolari in al treilea trimestru, sub asteptarile analistilor, pe fondul vanzarilor scazute de bauturi racoritoare din Statele Unite, potrivit International Herald Tribune. De asemenea, compania a anuntat ca va disponibiliza 3.300 de angajati, adica 1,8% din forta de munca, ca parte a planului ce vizeaza economisirea a peste 1,2 miliarde de dolari, in decurs de trei ani.

Reprezentantii companiei au anuntat ca 40% din numarul celor disponibilizati va proveni din inchiderea a sase fabrici. Acestia nu au anuntat insa unde sunt localizate aceste fabrici.

Profitul net al producatorului de bauturi racoritoare a fost de 1,58 miliarde de dolari, sau 99 centi pe actiune, dupa ce in perioada similara a anului trecut compania a castigat 1,74 miliarde de dolari, sau 1,06 dolari pe actiune. Analistii intervievati de Reuters Estimates, se asteptau la un castig de 1,08 dolari pe actiune.

Veniturile Pepsi au urcat insa la 11,24 miliarde de dolari, de la 10,17 miliarde de dolari in urma cu un an.

Datorita intaririi dolarului, compania si-a redus estimarile in ceea ce priveste profitul pe acest an de la 3,72 dolari pe actiune la 3,67 - 3,68 dolari pe actiune.