Rompetrol Gas a preluat 150 de statii de comercializare a GPL-ului pentru autovehicule de la trei firme din cadrul grupului Crimbo, controlat de omul de afaceri Cristi Borcea, precum si contractele de furnizare incheiate cu operatorii acestor statii, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. Totodata, autoritatea pentru concurenta a autorizat aceasta tranzactie, a carei valoare nu a fost insa dezvaluita de partile implicate.

Potrivit directorului general al Rompetrol Gas, Toma Veron, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat a grupului Rompetrol va inchiria, in prima faza, pe cinci ani cele 150 de statii de comercializare a GPL-ului auto, la expirarea acestei perioade urmand sa achizitioneze aceste active.

“In prima faza, Rompetrol Gas va inchiria pe cinci ani cele 150 de statii de comercializare a GPL-ului auto, la expirarea perioadei urmand sa achizitioneze aceste active. Tranzactia sustine obiectivul companiei pentru 2008 de consolidare si extindere a activitatilor sale atat in Romania, prin finalizarea in acest an a unor investitii totale de peste 20 milioane dolari, cat si in regiune, prin achizitia in luna iunie a pachetului majoritar de actiuni al MoldInterGaz Moldova” a declarat Toma Veron.

In perioada urmatoare Rompetrol Gas va incheia contracte de furnizare cu operatorii noilor locatii, iar pana la finele anului va identifica necesarul investitional pentru integrarea acestora in cadrul retelei Rompetrol, atat pe parte operationala, cat si pentru alinierea identitatii vizuale la standardele grupului, se arata intr-un comunicat al Rompetrol.

Consiliul Concurentei arata ca analiza efectuata de catre inspectorii sai a ilustrat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata romaneasca a distributiei de GPL pentru automobile.

Rompetrol Gas opereaza in prezent un numar de 70 de puncte de comercializare a GPL-ului auto, peste 5.000 de puncte de distributie butelii si doua statii de imbuteliere GPL la Constanta si Arad. Pentru acest an, compania estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 milioane de dolari, in crestere fata de 2007 cand a inregistrat un nivel de 54 milioane de dolari.

In acest an, grupul de firme Crimbo Gas a vandut firmele Crimbo Gas Giurgiu, Crimbo Gas 2003 Caracal, Crimbo Gas Faurei si Crimbo Gas Zlatna companiei SHV Gas Olanda.