Eni, cea mai mare companie petroliera din Italia, a anuntat o crestere a profitului cu 37% in cel de-al treilea trimestru al acestui an, datorita cresterii pretului petrolului la niveluri record si a noilor achizitii care au sporit productia, potrivit Bloomberg. Profitul net al companiei a urcat la 2,94 miliarde de euro (3,74 miliarde dolari) de la 2,15 miliarde de euro in urma cu un an, se arata intr-un comunicat al companiei.

Productia companiei a crescut 6,3% in perioada mentionata, la 1,76 milioane de barili pe zi. Reprezentantii Eni au anuntat ca pentru acest an se asteapta la un avans al productiei cu 3% fata de 2007, cand compania a pompat, in medie, 1,74 milioane de barili pe zi.

Anul trecut, compania a cheltuit aproximativ 14 miliarde de dolari pentru achizitionarea unor campuri petroliere in Golful Mexic, Congo si Turkmenistan.

Eni este cel de-al treilea mare producator de petrol european care si-a anuntat rezultatele financiare in aceasta saptamana. Royal Dutch Shell, cel mai mare producator din regiune, a raportat in trimestrul trei un profit de 8,45 miliarde de dolari, iar BP a postat un castig de 8,05 miliarde de dolari.