Retailerul ungar de electrocasnice Elektropont si-a inchis cele 70 de magazine din Ungaria, din cauza crizei financiare internationale, a anuntat presedintele societatii, Ferenc Kokeny, iar cei 250 de angajati risca sa isi piarda locul de munca in scurt timp, anunta presa ungara, citata de AFP.

"Nu am mai putut sa achizitionam produse de la furnizorii nostri", a explicat Ferenc Kokeny.

In 2007, societatea avea circa 800 de angajati, dar a fost obligata sa recurga la o serie de concedieri, astfel incat, in prezent, are doar 250 de salariati.

Elektropont a anuntat pierderi de 900 de milioane de forinti (3,46 milioane euro) pentru 2007 si are de returnat 31 de milioane de euro in contul obligatiunilor emise. Partenerul german al Elektropont, Electronic Partner GmbH, s-a retras din afacere in urma cu sase luni.

Joi, General Electric (GE) a anuntat concedierea a 500 de angajati in uzinele din Ungaria, din totalul de 15.000 de persoane care lucreaza in tara vecina pentru gigantul american.

GE a explicat ca a fost obligata sa-si restructureze activitatile pe fondul restrangerii cererii pe pietele din Europa de Est, principala destinatie pentru produsele fabricate in Ungaria.

Ungaria, a carei economie depinde in mare masura de exporturi, prevede o reducere a activitatii economice de 1% in 2009.

Potrivit estimarilor guvernului, aproximativ 70.000 de persoane ar putea ramane fara loc de munca din cauza crizei financiare internationale.