Grupul Rompetrol nu va face disponibilizari si nici nu va derula programe de plecare voluntara in acest an, a declarat agentiei NewsIn directorul general executiv al Rompetrol, Dinu Patriciu.

"Nu mai facem disponibilizari si in acest an. Nici programe de plecare voluntare nu avem in plan. Au fost facute restructurari anul trecut, acelea raman", a explicat omul de afaceri Dinu Patriciu.

Anul trecut, programul de restructurare a Rompetrol prevedea restructurarea a 2.000 de salariati pana la sfarsitul lui 2008, acestia urmand sa primeasca cel putin sase salarii medii nete, potrivit declaratiilor facute in octombrie 2008, in cadrul unei conferinte de presa, la Alma Ata (Kazakhstan) de catre Dinu Patriciu.

In Romania, Rompetrol opereaza peste 450 de benzinarii. Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.