Compania austriaca Hammerer Aluminium Industries a demarat, vineri, lucrarile de constructie a unei fabrici de reciclare a aluminiului, langa orasul aradean Santana, investitia fiind de 44 milioane de euro, potrivit NewsIn. Unitatea de prelucrare a aluminiului va avea o capacitate de 75.000 tone pe an si peste 80 de angajati.

Reprezentantii Hammerer Aluminium Industries estimeaza ca fabrica va avea o cifra de afaceri de peste 75 milioane euro pe an.

„Implementarea acestui proiect implica impulsionarea activitatii de colectare si sortare a deseurilor de aluminiu din tara. Produsul finit este constituit de cilindri pentru profile extrudate“, a declarat Juergen Hammerer, proprietarul companiei HAI. Acesta a mai spus ca are in vedere, in functie de succesul activitatii primei unitati si de contextual economic global, marirea capacitatii de productie, precum si extinderea activitatii in domeniul prelucrarii aluminiului.

Hammerer Aluminium Industries, cu sediul in Ranshoffen – Austria, este specializata in recliclarea deseurilor de aluminiu - topirea si turnarea acestora in cilindri pentru profile extrudate. Cu o cifra de afaceri de peste 200 milioane de euro si peste 400 de angajati, compania produce anual peste 110.000 tone de produse din aluminiu.