Piata romaneasca de asigurari a crescut cu circa 5% in primele patru luni din acest an fata de perioada similara din 2008, urmand ca la sfarsitul lui 2009 cresterea anuala sa ajunga la 10%, a declarat marti presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, potrivit NewsIn.

"Pana la sfarsitul anului, am convingerea ca vom avea o crestere de pana la 10%", a mentionat Toncescu, care a adaugat ca in primele patru luni din acest an avansul pietei a fost de aproximativ 5%.

In ce priveste segmentul asigurarilor de viata, Toncescu a mentionat ca nu sunt atat de multe rascumparari din partea clientilor, ceea ce arata ca asiguratii au inteles ca "nu trebuie sa intervina in contractele lor inainte ca acestea sa ajunga la maturitate".

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor au insumat 2,42 miliarde lei, in crestere cu 1,46% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul asigurarilor de viata.