Doua aeronave ale companiei Sky Europe sunt tinute la sol, pe Aeroportul Baneasa, din cauza datoriilor de 529.000 de euro catre aeroport, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Marin Anton, relateaza Mediafax.

In urma cu doua zile, Sky Europe a intrat in faliment iar reprezentantii companiei sustin ca, in urma unei hotarari judecatoresti, pronuntata de un tribunal slovac, se afla sub protectia legii falimentului si ca, in consecinta, datoriile acumulate pana in prezent nu mai trebuie returnate.

Marin Anton a spus ca aeronavele au fost tinute la sol in ideea ca reprezentantii companiei sa fie obligati sa plateasca aceste datorii catre Aeroportul Baneasa, dar ca, in conditiile in care acestia au o hotarare judecatoreasca potrivit careia sunt sub protectia legii falimentului, autoritatile romane le cer sa plateasca macar taxele fiecarui zbor.

Anton a mai spus ca toate aceste masuri sunt conforme Codului aerian, articolul 31.

Update: Din cauza acestei situatii zeci de pasageri de pe aeroportul Baneasa au avut de suferit. Acestia aveau bilete cumparate pentru zborul cu aeronava Sky Europe, care a fost retinuta la sol din cauza datoriilor catre aeroport.

Pasagerii avionului cu destinatia Viena si-au lasat bagajele pentru imbarcare si au trecut pe la check-in, informeaza Realitatea Tv. In zona libera au aflat ca avionul care urma sa plece la ora 22.00 are intarziere, pentru ca mai apoi, dupa mai bine de doua ore de asteptare sa afle de la reprezentantii aeroportului ca aeronava nu mai pleaca.

Aeronava Sky Europe care trebuia sa decoleze de la Baneasa la Viena, a plecat miercuri la pranz "goala", reprezentantii companiei spunandu-le pasagerilor ca este posibil sa le fie returnati banii dati pe bilete.