Generali Asigurari a numit un nou director comercial pentru administrarea canalelor de distributie ale companiei, respectiv pe Stefan Vancek, care il va inlocui pe Dragos Calin, cel care a ocupat aceasta pozitie din anul 2004, a anuntat marti asiguratorul. Stefan Vancek, slovac in varsta de 42 de ani, a condus anterior echipele de vanzare ale asiguratorului Generali PPF Holding din Cehia si ale altor doua companii de asigurari din Slovacia.

"Noul membru al echipei vine cu experienta relevanta in domeniul asigurarilor, acumulata in Slovacia si Cehia, doua piete cu un model similar Romaniei, dar situate pe o treapta avansata de dezvoltare. Expertiza sa va fi foarte importanta in eforturile Generali Asigurari de a optimiza procesele de marketing si vanzari”, a declarat Marie Kovářová, directorul general al Generali Asigurari.

Contactati de HotNews.ro, oficialii Generali Asigurari au precizat ca "Vancek il inlocuieste pe Dragos Calin, cel care a ocupat functia de director comercial al Generali Asigurari inca din anul 2004. Calin a ramas in cadrul Generali Asigurari urmand a se ocupa insa doar de proprii agenti".

De cetatenie slovaca, in varsta de 42 de ani, Vancek a ocupat din mai 2008 functia de director dezvoltare afaceri la Generali PPF Holding in Cehia, iar intre 2005 si 2008 a fost director general adjunct pentru vanzari la Ceská Poistovna, in Bratislava, Slovacia. Anterior, din 2002 pana in 2005 a ocupat functia de director executiv vanzari in cadrul companiei QBE, in Slovacia. De asemenea, a urmat cursuri de specializare in domenii precum analiza financiara, administrare de active si management in asigurari. Este absolvent al Facultatii de Inginerie Civila din cadrul Universitatii Tehnice Slovace.

Generali Asigurari, parte a grupului international Generali, a inregistrat in primul semestru din acest an un volum total de prime brute subscrise de 245 milioane lei, cu 15,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 91 de agentii si puncte de lucru.