Lindab Romania, subsidiara grupului suedez specializat in productia de materiale de constructii metalice, va fuziona prin absorbtie cu producatorul de sisteme de invelitori Rova Romania, urmand ca grupul sa detina o singura companie pe piata romaneasca, care se va numi Lindab SRL. Compania arata intr-un comunicat ca brandul Rova va fi mentinut ca brand distinct, iar fabrica de la Sibiu va ramane operationala.

"Concomitent cu definirea procedurilor juridice de fuziune prin absorbtie, este in curs de implementare un proces complex de integrare operationala a celor doua companii, ce se estimeaza a fi finalizat in primavara anului viitor. Brandul Rova va fi mentinut ca brand distinct in portofoliul Lindab", se arata in comunicat.

“Am decis sa mentinem si fabrica de la Sibiu, din considerente logistice. Exista produse care se fabrica doar la Sibiu, iar Rova detine o cota de piata semnificativa in Romania. In plus, se asteapta o revigorare a pietei de profil pana in 2011 si vrem sa fim pregatiti cu capacitati suplimentare de productie”, a declarat Andrei Sulyok, director general Lindab Romania.

Astfel, in urma acestui proces, pe langa sediul central de la Stefanestii de Jos si punctul de lucru actual de la Cluj (Divizia Ventilatii), Lindab Romania va detine inca un punct de lucru la Sibiu.

Compania Lindab, parte a concernului international Lindab Group, este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994, avand doua domenii principale de activitate: profile si ventilatii. Lindab Group are puncte de lucru in 31 de tari si un numar de 5000 de angajati.

Grupul Sipog, cu subsidiare in Slovacia, Romania si Cehia, este producator de invelitori metalice, table cutate si profile metalice, iar la nivel local a fost reprezentata prin companiile Rova Romania si Vios. In anul 2008, grupul Lindab a preluat grupul Sipog reprezentat la nivel local prin companiile Rova Romania si Vios. Firma Vios a fost inchisa in 2009, iar operatiunile sale au fost preluate de Rova.