Urdareanu incheie o noua afacere cu statul: CNADNR va plati asocierii Novensys Corporation/UTI Systems 35,96 milioane de lei pentru rovinieta electronica
In cadrul licitatiei, au depus oferte asocierea Novensys Corporation – UTI Systems (35,96 milioane de lei), firma Indra Sistemas, (34,35 milioane de lei, fara TVA), consortiul Radcom-Elsag Datamat-Informatica Feroviara, (65,65 milioane de lei, fara TVA) lei, asocierea Romstrade-Vector-Intel (30,55 milioane de lei) si Asesoft International (36,33 milioane de lei, fara TVA).
La alegerea ofertei castigatoare, propunerea tehnica a avut o pondere de 70%, iar cea financiara 30%.
Contractul cu Novensys Corporation/UTI Systems ar putea fi semnat in perioada imediat urmatoare in cazul in care nu vor fi contestatii. Dorina Tiron nu a putut sa precizeze daca a fost sau nu depusa pana acum vreo contestatie.
Data limita pana la care companiile au depus ofertele a fost 2 noiembrie 2009.
Sistem computerizat de urmarire a platii rovinietei
Rovinieta electronica ar putea fi introdusa in primul trimestru din 2010, iar prin acest sistem se va putea verifica daca soferul a achitat sau nu taxa de drum. Incepand cu introducerea sistemului de monitorizare a rovinietei, nu va mai fi nevoie de aplicarea unor autocolante. Sistemul va functiona in paralel cu vechea rovinieta cu autocolant.
Va exista un sistem computerizat de urmarire a platii rovinietei. Astfel, numarul masinii va fi introdus intr-o baza de date, iar ulterior, prin intermediul camerelor instalate pe drumurile nationale se va verifica daca rovinieta a fost achitata. Pentru inceput, vor fi instalate 25 de camere de supraveghere, urmand ca numarul acestora sa creasca treptat. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat in vara anului trecut ca bugetul inregistreaza anual pierderi de circa 400 de milioane de lei din cauza soferilor si a transportatorilor care nu isi platesc rovinieta.
Rovinieta electronica, o noua afacere cu statul pentru Tiberiu Urdareanu
Din asocierea care a castigat licitatia face parte si UTI Systems din cadrul grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cunoscut pentru numeroasele contracte incheiate cu statul in domeniul solutiilor de securitate fizica, al sistemelor informatice si de comunicatii. Compania lui Urdareanu a incheiat contracte cu Ministerul Finantelor, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul Telecomunicatiilor Speciale, Metrorex, RATB, Primaria Capitalei. In timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, s-a banuit ca in spatele candidaturii lui Sorin Oprescu se afla Urdareanu. Oprescu a negat ca printre sustinatorii sai financiari se afla Tiberiu Urdareanu. "Nu. El se afla intr-un subcontract cu Primaria generala a Capitalei. Este programul NetCity, de introducere in canalizare a cablurilor de pe stalpi".
De asemenea, UTI a derulat mai multe contracte cu Romtehnica, companie prin care Ministerul Apararii isi deruleaza achizitiile. UTI a avut la dispozitie 15 garantii guvernamentale, in valoare totala de 21,78 milioane de dolari si 1,16 milioane de euro emise pentru Romtehnica. UTI are contracte si pentru securizarea frontierelor de stat.
Tiberiu Urdareanu este fiul fostului general de Securitate Tiberiu S. Urdareanu, un personaj destul de controversat al revolutiei din 1989.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Daca am face "asa cum se face in tarile Uniunii Europene, in mod modern si civilizat" NU AM AVEA vigneta pe drumurile nationale NUMAI pentru autostrazi!!!
Luni am venit inapoi din Austria, de ce oare nici in Austria nici in Ungaria nu a trebuit sa cumpar vigneta??? Pentru ca nu mergeam pe autostrazi, si pentru ca drumurile nationale sunt de buna calitate si se pot folosi GRATIS la ei!!!
Dar in Romania si Bulgaria totul e posibil. Se cere vigneta cum se face in tarile Europene pentru autostrazi dar aici nu sunt autostrazi asa ca tre sa platesti taxe de drum ba in benzina, ba pentru vigneta pentru a folosi masina pe niste drumuri de calitate nemaivazuta in UE.
Si vad ca cei care posteaza aici sunt multumiti cu situatia, ca doar problema nu mai este "obligativitatea vignetei" ci cum sa se incaseze banii de la automobilisti fraieri, mai ales daca fraieri sunt turisti! Romania Land of Choice... hahaha
asta e stilul in care actioneaza UTI... ofera cel mai bun pret, iar dupa ce iau banii... bye-bye....
asa s-a intamplat cu muuuulte din licitatiile castigate de UTI.
iar asocierea dintre novensys si uti s-a facut de pe vremea cand psd-ul era la guvernare cu pdl-ul.
nu azi s-au depus dosarele si azi s-au anuntat castigatorii. licitatia dureaza de vreo 6 luni cel putin.
ce-ntamplare dom'le.... :)
DAR, rovigneta mea expira in septembrie anul acesta.
Ce fac? Trebuie sa imi fac alta, sau e valabila asta pe care o am pana cand expira?
Daca ar exista sau nu extraterestrii, ei sigur vin la specializare aici; in ce se speecializeaza: cum sa folosesti tot ce Domnul ne-a dat ca sa-l hulesti!
Bine v-ati trezit in NWO!
De ce sunt gropi? astfaltul a fost mancat de vreme
De ce n-a rezistat astfaltul? a fost de proasta calitate lui
De ce a fost de proasta calitate astfaltul? Compozitia lui nu a fost buna, a fost turnat prost, nu s-a controlat etc.
Daca continui in felul asta cu intrebarile "de ce ?" vei ajunge la concluzia ca: majoritate dintre oamenii care se ocupa de drumuri nu au cunostintele necesare astfel incat sa dea satisfactie celor care circula cu masina pe drumurile romanesti.
V-ar fi frica? Jena?
Aceasta taxa inseamna o incalcare a dretului la liber circulatie! Nu uitati ca o taxa de drum este prezenta in pretul benzinei/motorinei/GPL!
Nicaieri in Europa nu sunt taxate drumurile cu exceptia autostrazilor! Nu vrei sa platesti ai alternativa!
Aici, ce faceti? Intretineti hotia????
@leaf - ia-ti linistit(a) alta, o sa mearga in paralel o perioada...
Asta e o alta licitatie dedicata. Atata timp cat "La alegerea ofertei castigatoare, propunerea tehnica a avut o pondere de 70%, iar cea financiara 30%" inseamna ca sunt bani cacalau! Banii "nu conteaza"! (Mai ales cand tre sa-i imparti dupa aia tot prin buzunarele lor...nu poti permite sa castige oricine!)
Am prieteni care au castigat o licitatie cu "statul"...avand oferta cea mai buna, dar au avut surpriza sa constate ca a fost atribuita celui de pe locul 2, pt. ca era licitatie cu dedicatie... Pur si simplu le-au dat cu flit si le-au spus "finutz" atat cei care au organizat licitatia, cat si cei care au "castigat" sa nu comenteze daca vor sa le fie bine! Sa nu indrazneasca sa conteste licitatia!
Asta e tara in care traim!
Sa traiti BINE! (aia care trebuie sa traiti bine, restu....ce mai conteaza..)
Prietenii tai ar trebui sa-ti explice toate regulile joculului daca tot se plang in stanga si in dreapta. Sau poate ar fi cazul sa verifici inainte sa porti vorba prin targ.
Doar Romania si Bulgaria au introdus vigneta pentru drumurile de proasta calitate numite drumuri nationale.
Probabil asa incearca sa mai ia niste bani de la populatie respectiv de la turistii fraieri care au avut idea proasta de a veni in Romania. Probabil aia nu o sa-si repete greseala si a doua oara.
Apropo in Elvetia cu 27euro poti cumpara vigneta pe toate autostrazile de acolo, pe un an intreg. Si cum am observat parca au mai multe autostrazi decat Austria si Ungaria.
Dar la noi platim taxa de autostrada si ne comparam cu vigneta altor tari, fara insa a avea si autostrazi!!! Dar vigneta avem... si acum vom avea si sistem electronic...
Eu nu am cumparat si nu cumpar vigneta si propun sa-si monteze camerele pe autostrazi... pe acele multe existente.
in alta ordine, si cred ca ar trebuii sa ne rasculam cumva, e de o nesimtire crunta atitudinea celor de la transporturi:....cum ma sa percepi taxe de drum cand tu nu ai drumuri pe care sa circuli fara sa treci a doua zi pe le service ca s-a rupt ceva la masina, cum?.....aici trebuie sa ne rasculam, lasand la o parte impertinenta cu care se cheltuie banul public......
"Firati ai dra...cu cu "oamenii" vostri!" le zic, pentru ca aci in romania eu platesc de 3 ori, ca circul pe drumul public(taxa la benzina, rovigneta, si reparatii neprevazute!).......deaia trebuie sa ne rasculam, chiar si aci pe net, ca nu se mai poate!
cu toate astea cine ne asculta pe noi!.....suntem niste pu..li...frici, care isi dau cu parerea.....!
alt aspect al investitiei:....se vor monta camere de supraveghere, iar investitie de-aia de-ampururea, ca doar stiti ca au fost radarele fixe care au pierit, ca au fost filmati "unii tatuci" cand faceau sex la volan si mergeau cu 100 la ora!.....ia sa vedeti ce vor disparea si camerele astea de supraveghere, dar nu aveti grija, vor disparea dupa ce se termina investitia, ce dra...ci, ca doar suntem in romanica!
In tarile din vest exista indicatoare la intrari pe autostrada, respectiv pe unele drumuri nationale DOAR PENTRU CAMIOANE!
In Romania nu exista nicsi autostrazi, nici indicatoare, nici afise cu vigneta. De unde sti ca tre sa cumperi vigneta?
De unde sti ca daca ai cumpara nu intri in conflict cu legislatia europeana?
Atunci de ce te bagi in asa ceva?
cu totate ca am scris mai sus ceva nasolii, cred ca o sa-mi iau si eu patine....cu rotile, la dra....cu cu vigneta lor cu tot!
ta'su lu geoana, ta'su lu tibi, toti militari, de parca nu puteau fi si securisti...sau nu era permis??