Grupul Rompetrol, detinut de kazahii de la KazMunaiGaz, a preluat 57,69 milioane de actiuni ale Rompetrol Well Services in cadrul ofertei publice obligatorii de preluare care s-a incheiat marti, adica 20,73% din capitalul social al companiei, potrivit datelor transmise HotNews.ro de divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale, intermediarul ofertei. Grupul petrolier a ajuns astfel sa detina 73% din actiunile Rompetrol Well Services.

Pentru cele 57.694.162 actiuni achizitionate, Rompetrol a platit actionarilor minoritari 0,43 lei pe actiune, adica 24,80 milioane de lei.

Reprezentantii BRD nu au precizat insa care din actionarii minoritari au refuzat sa subscrie in cadrul ofertei de preluare.

Grupul Rompetrol a derulat in perioada 3 - 23 februarie o oferta publica de preluare obligatorie a Rompetrol Well Services, in cadrul careia urma sa cumpere 132,7 milioane de actiuni.

Rompetrol Well Services a obtinut anul trecut un profit de 13,66 milioane de lei, dupa ce in anul anterior a raportat un profit de 24,17 milioane de lei.