Institutul Ethisphere, un think tank din New York, realizeaza anual un top al celor mai etice mari companii din lume. Topul din 2010, publicat luni si citat de Reuters, include mai multe comapnii care se regasesc pentru prima data in clasament, precum Adobe Systems, Ford Motor, L'Oreal si Parsons Engineering.

Insa, mai impresionanta este lista companiilor care s-au regasit in top anul trecut, insa care nu am mai indeplinit conditiile necesare pentru a-si mentine pozitia si anul acesta. Astfel de companii sunt: BMW, Danone, Dell, Marks and Spencer, Mariott International, McDonalds, Oracle, Toyota si Unilever.

Lista este intocmita cu ajutorul mai multor avocati, profesori, oficiali guvernamentali si lideri de organizatii. Companiile trebuie sa isi depuna cate o aplicatie pentru a fi luate in considerare, iar pe baza acestor aplicatii si a informatiilor obtinute de think tank se realizeaza o lista a semi-finalistilor. Apoi acestia trebuie sa raspunda la intrebari mai complexe si se efectueaza si o cercetare in profunzime, care tine cont de mai multi factori, printre care si beneficiile aduse publicului, responsabilitatea companiei si leadership.

Lista completa si mai multe informatii despre procesul de selectie pe Ethisphere.com.