Casatorii in scadere, divorturi in crestere si un spor natural negativ in februarie. Producatorii si bancile urmaresc cu mare atentie datele demografice.
Numarul copiilor cu varsta sub un an care au decedat in luna februarie a fost de 178 (10,8 copii sub un an la 1.000 nascuti-vii), in crestere fata de luna ianuarie (9,6 copii sub un an la 1.000 nascuti-vii), mai arata INS.
La oficiile de stare civila s-au inregistrat in luna februarie 4.715 casatorii (2,9 casatorii la 1000 locuitori), in scadere cu 126 casatorii comparativ cu luna precedenta.
Prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat 2.767 divorturi (1,68 divorturi la 1000 locuitori), cu 1.552 mai multe decat in luna ianuarie.
Numarul casatoriilor a fost in luna februarie 2010 cu 2.306 mai mic decat in aceeasi luna din anul precedent. Prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat cu 451 divorturi mai putine in luna februarie 2010 decat in luna februarie 2009.
Desi aparent „inofensive”, producatorii si bancile urmaresc cu foarte mare interes evolutiile demografice, pentru a-si ajusta din timp oferta destinata anumitor segmente de consumatori. O rata ridicata a divortialitatii poate insemna o cerere mai mare de credite ipotecare (cei doi soti vor cauta sa se separe si au nevoie de inca un spatiu destinat locuintei), firmele de specialitate oferind analize pe judete si uneori chiar pe strazi din marile localitati.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
In ceea ce priveste natalitatea, urmam incetul cu incetul exemplul altor tari din Vest, under populatia autohtona este fie stagnanta, fie in crestere. In general imigrantii au o rata a natalitatii mai mare - sau paturile sociale mai sarace. La fel si la noi - tiganii (rromii etc) au mult peste media natalitatii, in timp ce oamenii cu cariera (femei si barbati) asteapta din ce in ce mai mult sa faca copii. Dintre toti cunoscutii mei doar 1 are un copil inainte de varsta de 35 de ani, majoritatea asteptand pana la 40 - cand deja organismul nu mai functioneaza ca la adolescenta si pot aparea probleme la reproducere.
Oricine are un minim de bun simt stie ca lunile au variatii mari la numarul de castorii, in functie de posturile religioase, anotimp, sarbatori si altele.
Iar pentru o idee corecta, comparatie trebuie facuta per total la "sezon". Adica un an intreg, nu doar 2 luni de iarna in care cununiile oricum sunt in numar redus.
taman bine: o sa va salveze cifrele statistice
Chiar trebuie sa evacuam locul asta... asteapta altii sa ne inlocuiasca?
Bagati in draci E-uri si mancati indiferenta sistemului sanitar pe paine... copii nu se mai fac ca e greu sa stai cu parintii in 2 camere...
Altii sunt pe plantatii prin Spania si Italia...
Suntem decimati si expoatati... si mai nou cobai !!!
Cum sa ne salvam?
Cat la suta din cei care au divortat au un astfel de salariu?
Daca asteapta cineva sa creasca preturile din cresterea ratei divoturile, atunci bate campii. Sau poate este un semn ca incepe adevaratul dezastru???
O zi buna!
doar ce-am avut o vizionare a unui domn care se despartea de sotie si care dorea .... guess what ? sa inchirieze !
Oricine are un minim de bun simt stie ca lunile au variatii mari la numarul de castorii, in functie de posturile religioase, anotimp, sarbatori si altele.
Iar pentru o idee corecta, comparatie trebuie facuta per total la "sezon". Adica un an intreg, nu doar 2 luni de iarna in care cununiile oricum sunt in numar redus.
Oricum cifrele pot fi interpretate oricum. Datele anuale ar spune mai bine .Statistici faci dintr-un esantion mare , nu te legi de un punct anume in timp sau un grup mic.