Guvernul nu a luat inca nicio hotarare in privinta reducerilor salariale din companiile de stat. Cert este ca angajatii CFR nu vor fi afectati de reduceri de venituri, deoarece aici au fost facute deja disponibilizari, a declarat miercuri Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, dupa sedinta Executivului. Potrivit acesteia, toate bugetele companiilor de stat vor intra intr-un proces de reevaluare, cu exceptia CFR. Deocamdata, nu a fost stabilita modalitatea in care vor fi facute reducerile la societatile de stat.

"Companiile de stat care au facut deja restructurari nu vor mai intra in aceasta reevaluare si urmeaza sa fie redactat si actul normativ in perioada urmatoarePot sa va dau exemplul CFR-ului, care nu va mai intra in aceasta reevaluare intrucat si-au facut deja restructurarile", a precizat purtatorul de cuvant. Reducerile cheltuielilor cu personalul la aceste societati vor fi facute abia dupa finalizarea acestei evaluari. "Probabil ca ministerele vor veni cu propuneri (...)In perioada imediat urmatoare, banuiesc ca in maxim cateva saptamani, vom avea un act normativ", a spus Ioana Muntean.

CFR a intrat, recent, intr-un proces de restructurare, fiind decisa disponibilizarea a 10.000 de angajati.

Initial, premierul Emil Boc a spus ca reducerea de 25% a salariilor se va aplica si in cazul companiilor de stat. In urma cu cateva zile, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat ca, pana la urma, salariile angajatilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%.

"La companiile de stat vom veni cu un model care se va aplica. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este ca in prezent se lucreaza la un proiect de lege. Aceasta scadere cu 25% nu va fi aplicata", a spus ministrul Finantelor Publice.