Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in primele patru luni cu 7,0%, pe fondul reducerii vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna aprilie, afacerile din comert au scazut atat comparativ cu luna anterioara cat si fata de aceeasi luna a anului trecut.

In perioada ianuarie - aprilie, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut ca urmare a reducerii vanzarilor de produse nealimentare (-7,9%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,7%) si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,6%).

In luna aprilie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul s-a redus cu 0,9% fata de luna precedenta, datorita scaderii vanzarilor de produse nealimentare (-3,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 7,0%.

Comparativ cu luna aprilie 2009, afacerile din comert au scazut cu 5,7%. In aceasta perioada, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au redus cu 8,9%, iar cele de produse nealimentare cu 5,5%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,8% in aprilie comparativ cu aceeasi luna din 2009.