EximBank a acordat companiei Grup Servicii Petroliere (GSP) un credit de 20 milioane de dolari, bani ce vor fi folositi pentru desfasurarea activitatii curente a societatii, se arata intr-un comunicat al institutiei. Creditul este de tip revolving si a fost acordat pe o perioada de 12 luni.

"EximBank a pus la dispozitia companiei produse din toate cele trei arii de actiune - finantare, garantare si asigurare. Alaturi de aceasta finantare, GSP beneficiaza din partea EximBank si de garantii, precum si de o asigurare pentru exporturi estimate la 200 milioane de dolari", a declarat Oana Nuta, directorul de comunicare al EximBank.

Aceasta finantare vine dupa ce in luna decembrie a anului trecut, EximBank si Grup Servicii Petroliere au semnat un contract prin care banca a acordat o garantie in valoare de 70 milioane de dolari grupului petrolier.

Grup Servicii Petroliere (GSP), este o companie ce desfasoara activitati in sectorul forajului marin si al serviciilor anexe. Compania a fost infiintata in anul 2004, actionarul majoritar fiind grupul Upetrom, ce detine 90% din actiuni.