Astra Asigurari a inregistrat un profit contabil net de 11,3 milioane lei in primele sase luni din acest an, in crestere cu 83% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi compania de asigurari. In primul semestru al acestui an, Astra Asigurari a raportat plata unor daune in valoare de peste 233,2 milioane lei, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada din 2009, majoritatea dosarelor solutionate fiind aferente contractelor de asigurari generale.

In primele sase luni din acest an, Astra Asigurari a raportat un volum al primelor brute subscrise totale nete de anulari (viata si non-viata) de 581,08 milioane lei, in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe clase de asigurari, din activitatea de RCA compania a inregistrat prime brute subscrise de 323 milioane lei, in crestere cu 223% fata de primul semestru al lui 2009.

Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 134%, fata de primul semestru al anului 2009, primele brute subscrise depasind 6,3 milioane lei.

In aceasta saptamana, grupul austriac Uniqa a anuntat ca va iesi din actionariatul companiei Asigurare Reasigurare Astra (Astra) prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei, achizitionate in 2005, catre actionarul majoritar al Astrei, TNG-Nova Group Investments, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu.