Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti intentioneaza sa contracteze un credit de 100 milioane de euro pentru extinderea si modernizarea Aeroportului Otopeni, potrivit anuntului de licitatie publicat de companie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Creditul va fi contractat pe zece ani, cu o perioada de gratie de doi ani.

Prin contractarea acestui credit, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti intentioneaza sa finanteze cea de-a treia faza a dezvoltarii si modernizarii Aeroportului Otopeni.

Aceasta faza cuprinde urmatoarele proiecte de investii:

  • Extindere Finger pana la 14 burdufuri, conexiune cu cele doua terminale, inclusiv realizarea fluxurilor Schengen (valoare estimata a investitiei 59,25 milioane euro);
  • Extindere Aerogara Plecari Internationale si Schengen (cca 19.600 mp), lucrari conexe de sistematizare exterioara latura Est, drumuri acces si utilitati (valoare estimata a investitiei 67,26 milioane euro);
  • Extindere Aerogara Sosiri Internationale si Schengen (cca. 2.500 mp) (valoare estimata a investitiei 4,15 milioane euro).

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti are un capital social de 143,77 milioane de lei, fiind detinuta in proportie de 80% de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si in proportie de 20% de Fondul Proprietatea. Compania are doua puncte de lucru, respectiv Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu.