Compania Continental Hotels, care opereaza lantul hotelier Continental, a cerut Tribunalului Bucuresti insolventa operatorului aerian Blue Air, pentru o datorie de aproximativ 18.500 de euro. Cererea a fost depusa in data de 29 octombrie, primul termen de judecata fiind programat pentru 23 martie 2011.

"Incerc sa recuperez o datorie atat de mica, restanta de peste un an. Am facut toate demersurile legale, dar n-am reusit sa rezolv problema. Eu cred ca vor plati", a declarat Radu Enache, proprietarul lantului hotelier, citat de Mediafax.

El a mai spus ca datoria a fost facuta in urma neplatii chiriei de catre o agentie a Blue Air, care functiona in incinta unuia dintre hotelurile lantului, precum si cazari neachitate de catre angajatii operatorului aerian.

Florentina Ivan, director de comunicare la Blue Air, a spus ca in prezent departamentul financiar al companiei, impreuna cu cel al Continental, discuta pentru confirmarea soldului.

"S-a dat deja dispozitie de plata pentru stingerea datoriei, dispozitie ce se va implementa dupa confirmarea soldului de ambele parti. Pana in prezent nu s-a primit nicio notificare de catre Blue Air cu privire la acest dosar", a declarat Florentina Ivan.

La inceputul lunii octombrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea pentru intrare in insolventa a Blue Air, inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions, insa transportatorul aerian prezinta dovezi ca datoriile catre cele doua companii au fost platite. Dupa cateva zile, Curtea de Apel a suspendat executarea hotararii de deschidere a procedurii de insolventa pronuntata de Tribunalul Bucuresti.