Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat marti doua masuri vazute drept mijloace de crestere a calitatii pregatirii profesionale in domeniul asigurarilor. Prima este numirea la conducerea Institutului de Management in Asigurari (IMA), destinat specializarii profesionale a celor care lucreaza in asigurari, a lui Bogdan Andriescu, presedinte al UNSICAR. A doua masura a fost stabilirea componentei Comisiei de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale in sectorul asigurarilor.

Bogdan Andriescu, presedintele al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), a fost numit oficial la conducerea Institutului de Management in Asigurari luni, 17 ianuarie.

"Sunt convins ca experienta mea de 20 de ani in relatiile directe cu consumatorii de asigurari ma va ajuta ca, din pozitia de director general al IMA, sa contribui la profesionalizarea tuturor celor implicati in activitatea de asigurare si intermediere in asigurari", a spus acesta.

In plus, in scopul implementarii legislatiei referitoare la pregatirea profesionala unitara a personalului din asigurari, Consiliul CSA a decis componenta Comisiei de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale, astfel: Daniela Popa (presedinte), Anabella Ruse (membru) si Doina Neagu (membru).

Aceasta comisie este prevazuta de Normele privind activitatea entitatilor care organizeaza cursuri de pregatire profesionala unitara a personalului din asigurari, puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.6/2010.

Aceste norme stabilesc conditiile de atestare pe care trebuie sa le indeplineasca furnizorii de cursuri de calificare profesionala, specializare/perfectionare profesionala sau pregatire profesionala continua, in scopul asigurarii unei educatii profesionale de calitate si unitare in domeniul asigurarilor.