In acest sens, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie va proceda, in cursul anului 2011, la achizitia serviciilor de consultanta pentru privatizarea Oltchim.
Guvernul va angaja pana in luna august un consultant recunoscut international pentru a pregati privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea, iar licitatiile pentru vanzarea acestor societati vor avea loc la mijlocul anului 2012.
Statul controleaza prin Ministerul Economiei 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim.
La finalul anului 2010, Oltchim avea datorii de 2,289 miliarde lei, cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.
- Compania a fost inclusa pe lista celor 20 de societati de stat care vor fi monitorizate in noul acord pe doi ani care va fi incheiat de Guvern cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.
- FMI va extinde in noul acord lista societatilor de stat monitorizate prin includerea unor companii precum Tarom, Posta Romana, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Transilvania Nord si va evalua atat pierderile, cat si arieratele pentru ca unele dintre ele vor fi luate in calcul la bugetul general consolidat.
- In prezent sunt monitorizate Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, CFR SA, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Metrorex, CFR Marfa, Electrificare CFR, Compania Electrocentrale Bucuresti si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.
e tipul de chibit la meciurile de fotbal cu "dac-as fi fost eu acolo, sa vezi ce gol dadeam". dar el e gras, cu berea in mana si de-abia vede bine la televizor pe ronaldo (ca tot s-a retras).
in fine, acelasi diletant nici macar nu pricepe ca o buna parte din banii pe care ii plateste el ca impozite se duc in mentinerea companiei pe linia de plutire ca sa ascunda incompetenta managerilor, firmele capusa din jurul companiei (multe din ele ale politicienilor) etc. bani din impozite pentru care ar fi trebuit sa se construiasca scoli, spitale, crese, parcuri, sosele de care sa beneficieze inclusiv respectivul... diletant.
dar nu: el este cu nadragii rupti asa cum spui tu, insa mandru ca... are "afaceri". el se crede mare patron, iar altii rad si cu fundul (de unde gaurile din nadragi) de el ca se poate lasa asa prostit.
prostul, daca nu-i fudul... isi pune oltchim-ul (sau altele similare) ca sa ii fie tichie de margaritar.
Si cu toate ca il cunosti bine esti sincer si il critici.
Tu sigur o sa pui oameni competenti peste "afacerile" statului.
O asa analiza nu putea fii obtinuta decat dupa multi ani de scoala si experienta in "human resources"
Oare cine spunea ca istoria nu tebuie repetata?... Stiti ce ii asteapta pe tradatorii de tara nu?...
daca alegatorii au pretentii asa de slabe de la ei insisi si sunt nombrilisti... de ce si-ar bate capul politicienii sa fie mai cinstiti si eficace decat sunt? doar merge si-asa (si vina e la alegatori, in primul rand)
Probail Oltchim e capusata la greu. Cine ce o capuseaza, cum se negociaza privatizarile acestea sant amanunte care nu le stie nimeni.
Eu asa inteleg. Nu stiu despre Oltchim decat numele.