Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei hoteliere Intercontinental, care opereaza hotelul cu acelasi nume din Capitala, se arata intr-o raportare a societatii remisa BVB. Din noul Consiliu de Administratie, ales in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din data de 27 aprilie, mai fac parte Dan Adamescu, Lucian Ciofoaia, Daniel Onute si Laurentiu Vatu.

Familia Adamescu detine indirect aproape 32% din titlurile companiei care opereaza hotelul de cinci stele Intercontinental din Bucuresti, dupa ce in data de 20 aprilie firma de asigurari Astra, controlata de Dan Adamescu, a achizitionat 16,22% din titlurile Intercontinental, de la RHIC Holding, pentru 16,9 milioane de lei. Surse din piata hoteliera spun ca firma RHIC este controlata de familia Paunescu.

Anterior, Dan Adamescu controla 15,71% din Intercontinental prin intermediul The Nova Group.

Tot in data de 20 aprilie, Mountbay Limited, firma inregistrata in Cipru si ai carei actionari nu sunt cunoscuti, a cumparat 32,9% din actiunile companiei hoteliere Intercontinental, pentru 34,2 milioane lei. Compania cipriota si The Nova Group Investments Romania, holding detinut de Dan Adamescu, sunt asociati la Zeta SPV Development Bucuresti.

Off-shore-ul inregistrat in Cipru a preluat la inceputul acestui an 99% din actiunile Zeta SPV Development de la The Nova Group Investments BV, dupa ce The Nova Group Investments Romania a renuntat la dreptul de preemptiune si a ramas cu 1%.

Totodata, Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost numit administrator la Zeta SPV Development. Firma are sediul in centrul comercial Unirea din Bucuresti la etajul 5, unde au sediile mai multe firme detinute de Dan Adamescu, inclusiv The Nova Group Investments Romania. Familia Adamescu controleaza 74,16% din actiunile firmei care administreaza centrul comercial Unirea.