Generali Asigurari a obtinut in primele trei luni din acest an un volum total de prime brute subscrise de 96,6 milioane lei, cu 15,6% mai mic in comparatie cu perioada similara a anului precedent, rezultat afectat de reducerea vanzarilor pe segmentul auto, a anuntat luni asiguratorul. Pe de alta parte, asiguratorul a inregistrat cresteri pe alte linii non-auto, precum asigurarile de calatorie sau de locuinte, dar si pe segmentul de asigurari de viata unde veniturile au crescut cu 13% fata de primul trimestru din 2010.

Volumul de prime brute subscrise la asigurarile generale s-a situat la nivelul de 73 de milioane de lei. Chiar daca per ansamblu segmentul de asigurari generale a scazut, exclusiv din cauza sectorului auto, compania a inregistrat cresteri de doua cifre pe alte linii de business non-auto, precum: asigurari de calatorie in strainatate (+42,5%), asigurari de locuinta (+41%), asigurari de raspundere profesionala (+31,1%), transport (+26,4%) si asigurari de daune la proprietati (+14,9%), conform informatiilor firmei de asigurari.

De asemenea, compania a raporat o evolutie pozitiva si pe segmentul de asigurari de viata unde veniturile din primele brute subscrise au crescut in primele trei luni din acest an cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 23,7 milioane lei.

  • "In 2011 ne vom concentra pe segmentele care ne pot asigura o dezvoltare sigura si sanatoasa, cum sunt asigurarile de viata, cele de locuinta sau de calatorii. In ceea ce priveste politica pe care o vom adopta pentru dezvoltarea asigurarilor auto, cu siguranta nu vom neglija acest segment de business, care are inca ponderea majora in portofoliul nostru", a precizat Marie Kovarova, director general Generali Asigurari.

Generali Asigurari si Ardaf vor fuziona pana la sfarsitul acestui an. La finalul operatiunii va rezulta o companie noua, Generali Romania, sub care vor functiona cele doua marci distincte. Anul trecut, cele doua firme au inregistrat impreuna prime brute subscrise de peste 655 de milioane de lei, nivel ce reprezinta 7,8% din subscrierile intregii piete de asigurari care in 2010 au depasit 8,3 miliarde lei, arata datele prezentate in luna martie de Uniunea Nationala a Asiguratorilor din Romania (UNSAR).