Vienna Insurance Group a inregistrat in primele trei luni din acest an pe piata din Romania o pierdere financiara de circa 5 milioane euro, arata datele prezentate marti de grupul austriac care controleaza pe piata locala firmele BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom. Tot marti, Asirom a anuntat ca seful companiei, Boris Schneider, "si-a prezentat demisia pentru a se orienta spre noi oportunitati de cariera", in locul acestuia fiind numita inca de luni (16 mai 2011) Mariana Diaconescu.

Afacerile VIG in RomaniaFoto: Vienna Insurance Group
  • "Boris Schneider si-a prezentat demisia pentru a se orienta spre noi oportunitati de cariera, iar aceasta a fost acceptata de catre Consiliul de Supraveghere al ASIROM. Va putem confirma ca dna dr. Mariana Diaconescu a fost numita incepand de ieri, 16 mai 2011, Presedinte al Directoratului ASIROM. Mariana Diaconescu are o vasta experienta in managementul asigurarilor", a anuntat marti directia de comunicare a Asirom.

Declaratia a venit in contextul in care ZF informa marti, pe baza unor surse din piata, ca austriacul Boris Schneider a fost concediat dupa sase ani de mandat, locul sau urmand sa fie luat de Mariana Diaconescu, sotia liderului UNPR Cristian Diaconescu, care anterior detinuse pozitia de vicepresedinte in Asirom.

Rezultatele financiare prezentate marti de VIG arata ca grupul austriac a inregistrat in primele trei luni din acest an in Romania o pierdere de 4,97 milioane euro, comparativ cu un profit inainte de taxe de 7,41 de milioane de euro. Veniturile din primele brute subscrise de companiile detinute de VIG in Romania au fost in valoare de 144,5 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, in scadere cu 2% fata de perioada similara din 2010. VIG sustine ca si-a pastrat primul loc pe piata asigurarilor din Romania cu o cota de piata de 28,2%.