Anca Boagiu: Constructorilor caii ferate Fundulea-Fetesti sa le fie rusine!
Lucrarile sunt in intarziere si au fost si "smecherisme" cu piatra sparta, a spus Boagiu: "Rusine constructorilor! Atat va spun si in rest nu mai comentez. Este jenant ca sa stea secretarul general (al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, n.r.) sa vada unde se poate gasi piatra sparta si apoi vine Astaldi si iti rade in nas ca nu avem piatra si nu avem de unde sa aducem. Este vraiste si haos pe tronson".
Constructorul a afisat pe tabelul tehnic al lucrarii ca termen de finalizare data de 30 septembrie, insa Boagiu le-a cerut ca termenul sa fie 15 iulie: "Ati pus 15 iulie prima oara ca termen, asta sa se intample, nu 30 septembrie, ca vine vara si trenul va face doua ore si jumatate pana la Constanta. Este un proiect cu fonduri de preaderare ISPA din 2007".
Un reprezentant al Astaldi a promis ca lucrarile vor fi finalizate pana la 15 iulie.
Intrebata daca va aplica penalizari constructorului in cazul depasirii termenului, Boagiu a raspuns afirmativ, declarand ca "penalitatile sunt de 1% pentru fiecare zi de intarziere si merg pana la 15% din valoarea contractului".
Mediafax precizeaza ca Astaldi a obtinut trei contracte pentru modernizarea sectorului Fundulea-Fetesti, cu o valoare totala de 178 milioane euro. Doua dintre contracte se refera la segmentul Fundulea-Lehliu, respectiv pentru lucrari la linie si modernizarea podurilor. Cel de-al treilea contract include lucrari de modernizare la linia ferata pe sectorul Lehliu - Fetesti.
O data cu finalizarea tronsonului Fundulea-Fetesti, intreaga linie Bucuresti-Constanta va fi modernizata.
Trenurile vor putea circula pe acest tronson cu o viteza de 160 km/ora.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
In al II-lea rand discursul acesta in care ministrul ia pozitia reclamantuli nu imi inspira sinceritate ci mai degraba un joc de culise pentru media. Discursul doamnei ministru se adreseaza probabil unui public tinta din anii 1992.
Total neconvingatoare! Pot spune ca in ultima vreme nu am mai vazut atata cabotinism...
E o rusine pentru PD.
- 15 iulie sectorul de cale ferata din articol in loc de 30 sept
- august atribuirea sectorului din Autostrada Soarelui retras celor de la Colas
- 15 decembrie finalizarea pentru Bucuresti - Ploiesti.
Sa vedem ...
doamne-ajuta !!
Oriunde in aceasta lume, intr-un stat in care legile sint respectate, "oameni politici" gen Radu Berceanu, Adrian Videanu si multi alti neaveniti de dupa 1989 nu ar access la nici o functie politica daramite de a fi ministri.
Ne tot aburiti cu pierderi, cu tampenii. Investiti in el, sa fie conditii decente, sa mearga cu minimum 100 KMH - cer prea mult? - sa treceti tirurile pe plaforme feroviara daca autostrazi nu ati fost in stare sa faceti si o sa vedeti cu dispar pierderile. Sper sa vina alegerile alea odata ca voi puneti la pamant tot in tara asta.
ba, chiar ceva mai bine.
daca ma intrebi pe mine.:-)
din pacate, mai trebuie sa treaca decenii bune pana cand personajele dubioase sa fie gasite exclusiv in spatele gratiilor. in ziua de astazi majoritatea borfasilor se afla nu in spatele gratiilor, ci in spatele culiselor, tragand sfori, in tribunale in pozitia de judecatori, iar nu judecati, in politica in pozitia de "legiuitori".
iar noi, ca mici mafioti aspiranti (ca altfel sistemul nu s-ar reproduce neintrerupt de 20 de ani), calificam asemenea indivizi nu prin faptele lor de arme, ci prin "culoarea lor politica".
Iar povestea cu Romania FAQ este un stereotip atat de placid ca titlul de papagal pe care il meriti pe deplin este o curata pata de culoare pentru tine si ar trebui sa il pui in CV.
Ia lasa dumneata resemnarile si treci si aduna niste gunoaie din padurile de la margine Bucurestiului. Reclama in scris la politia locala zgomotul infernal al teraselor unde se asculta manele.
Resemnarea generalizata in conditiile astea este curata puturosenie mentala.
...plus ca in administartie si industrie...nu merge cu SA LE FIE RUSINE! e pueril!
de ce nu sint puse in aplicare?
clauzele (cind sint) in favoarea cui sint?
"Intrebata daca va aplica penalizari constructorului in cazul depasirii termenului, Boagiu a raspuns afirmativ, declarand ca "penalitatile sunt de 1% pentru fiecare zi de intarziere si merg pana la 15% din valoarea contractului"."
E de ajuns de clar? Inclusiv de partea cui sunt clauzele?
Am citit TOT.
Atent.
Si ce am citit nu e bine; deloc.
... PINA la 15%.
Si-atit!
Astea sint clauze?
Pai nu ai citit ca actele aditionale ale majoritatii contractelor dubleaza costurile; cel putin dublu, desi s-a dorit limitarea lor (prin lege) la 10-20%.
"SE GASESC" (exprimare neutra; e fara subiect) cauze si motive pentru aminari, tergiversari, cresteri de deviz, ... ... ...
Nu avem nevoei de TGV-uri pt 160km/h
"penalitatile sunt de 1% pentru fiecare zi de intarziere si merg pana la 15% din valoarea contractului".
Ceea ce insamna ca dupa 15 zile de intarziere nu mai conteaza daca se intarzie inca vreo 2 sau 3 ani ca de e limitat la maxim 15% din valoarea totala.
sanctiuni, penalizari, amenzi, cu asta lucreaza profesionistii.
d'na boagiu prefera sa le bata obrazul si sa-i scoata in fata clasei. sunt convins ca italienilor li se va face brusc o jena grozava si o sa se dea peste cap sa spele rusinea....
ce se aude cu cele 4,3 miliarde fonduri de la UE de investit in infrastructura din care Romania nu a reusit sa atraga decat cateva milioane, doamna Boagiu??!?!
Oprescu le-a si explicat oamenilor ca trebuie sa tipe la cei care se ocupa de dezapezire!
Oare o sa apara vreo inregistrare si cu dna Boagiu sau vor mai exista naivi care sa creada povestile?
Asteptam penalizari, executarea garantiei de buna executie etc .... si nu atitudini gen: "Rusine constructorilor! Atat va spun si in rest nu mai comentez"
Un limbaj de piata, o voce nerafinata, o atitudine de mahalagioaica... aceasta este doamna ministru!
Sunt siderat!
Time is of the essence. Trebuie sa aplicati penalties for late performance. Este singura limba care o vor intelege.
Supporter
Orice spune i se raspunde ca nu rezolva problema infrastructurii dezastruoase de parca asta s-ar putea face peste noapte. E ca si cum vin unii sa-ti repare acoperisul si tu ii injuri ca asta nu rezolva problemele cu canalizarea!
ministrul de resort face show "cu strigaturi" intr-o pb in care cel putin teoretic ar trebui sa aiba parghii.
coperisu si canalizarea sunt "resorturi" diferite - ce face cucoana e sa le zica alora pe care i'a chemat sa repare acoperisu, ca trebe sa se rusineze ca ii ciordesc "balerina de portelan" de pe televizor, dar la sfarsit le plateste salariul conform intelegerii initiale.
nu ma intereseaza calitatea morala a unui constructor atata tp cat competentele tehnice sunt multumitoare. de aceea partea cu "sa le fie rusine" e ori dovada ca e limitata si asta crede ea ca tre sa faca un ministru, ori e spectacol pt dobitoci - sa fie primit! dar nu va suparati daca zic pas
spor
Ma ofer sa fur sa dau tepe statului de milioane si cetateniilor.Ma multumesc cu justitia Romana.Un carucior,o durere de inima,orice poate sa i-mi fie mutat dosarul si amanat pana la prescriere.Ma multumesc cu atat nu vreau ma mult.
sa-i fie rusine ministerului si cnadr-ului in primul rand, ca ei sunt clientul care era responsabil sa se asigure ca lucrurile se intampla !!!
clientul este primul interesat de prestarea lucrarii si a termenelor, prestatorul are tot interesul sa o zgduduie aiurea si sa mai ia niste bani...e destul de natural si nu numai pe la noi , ce nu este natural este lipsa de interes a beneficiarului
aveati in mana calitatea de beneficiar, paghiile de monitorizare....OK , prestatorul e cum e...dar voi ?! voi in fata noastra raspundeti !!!
hai lasa circul ca nu suntem prosti !
Beneficiarul lucrarii este CFR Infrastructura, nu CNADNR, unii sunt cu caile ferate, ceilalti sunt cu autostrazile.
De acord insa cu restul comentariului.