Legea asistentei sociale a fost aprobata/ Emil Boc: Scopul acestei legi este sa nu facem cetateanul dependent de stat toata viata lui
"Scopul acestei legi este sa nu facem cetateanul dependent de stat toata viata lui, ci dimpotriva sa-i cream mijloacele astfel incat sa iasa din aceasta stare de dependenta", a mai afirmat premierul. Potrivit acestuia, foarte multe persoane spun ca e mai bine sa stea in forma de asistenta sociala pentru ca se castiga mai mult decat unul care munceste opt ore la "saiba sau la uzina sau la birou".
"Aici trebuie sa fie limita in care sa nu se mai poata realiza asemenea lucruri, in care unii sa fie incurajati sa ramana in forme de dependenta sociala, desi ei pot sa munceasca", a precizat primul-ministru.
Acesta a explicat ca proiectul este construit in jurul a doua principii importante, primul fiind ca "responsabilitatea privind dezvoltarea capacitatii de integrare sociala si solutionarea situatiilor de dificultate revine in primul rand fiecarei persoane si familiei".
Prin aceasta lege, beneficiile sociale sunt grupate in patru categorii: prevenirea si combaterea saraciei si riscului de excluziune sociala; sustinerea copilului si familiei; sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale; asistenta pentru situatii deosebite.
Proiectul va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere si adoptare. Legea cadru va fi completata pana la sfarsitul anului cu alte 20 de acte normative din care 15 vor fi modificari ale actelor in vigoare, iar cinci vor fi acte noi, a precizat premierul.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Citez din proiectul de lege atasat aici:
"Art. 61 – (1) Serviciile sociale pentru persoanele care trăiesc în stradă se acordă gratuit sau, după caz, contra unei contribuții modice din partea beneficiarului.
(2) Calcul şi nivelul contribuţiei beneficiarului, prevăzută la alin.(1) se stabileşte de către furnizorul public sau privat care administrează serviciile.
Art. 62 - (1) Persoanele fără venituri sau cu venituri reduse beneficiază de masă acordată de cantine sociale.
(2) Cantinele sociale sunt unităţi publice de asistenţă socială, cu sau fără personalitate juridică, înfiinţate, organizate şi administrate de autorităţile administraţiei publice locale, precum și de furnizori de servicii sociale privați.
(3) Cantinele sociale acordă masă caldă şi rece, gratuit sau contra cost, în condițiile prevăzute de lege."
Nenorocitilor care traiesc in strada sau mananca din cand in cand la cantina sociala, guvernantii le cer BANI pentru un adapost in timpul noptii sau pentru un blid cu ciorba.
Fantastic! Gata, s-a terminat cu plaga statului social! Incepe popularea cimitirelor cu cei morti de foame sau de frig, iarna, pentru ca nu au banii ceruti drept "contributie".
Ei, asta reforma, asta stat moderrn ce nu s-a mai vazut! Sa ne traiasca!
de ce nu se inscriu la primarie pentru ajutor social? a, trebuie sa faca un numar de ore in folosul comunitatii... e greu.
si, in fine, de ce nu iti scoti dumneata casa la mezat de dragul respectivilor (sau sa te oferi sa ii gazduiesti), daca iti pasa atat de mult? a, e mai usor sa versi lacrimi de crocodil pe forum, asezat in fotoliul dumitale confortabil si privind la un LCD de 21".
am priceput.
Art. 61 – (1) Serviciile sociale pentru persoanele care trăiesc în stradă se acordă gratuit sau, după caz, contra unei contribuții modice din partea beneficiarului.
Scrie mai sus negru pe alb ca persoanele care traiesc in strada beneficiaza de servicii sociale gratuite, sau contra unei contributii modice din partea acestora... tu vad ca prin contributie modica intalegi doar ca acestia trebuie sa plateasca, eu unul intaleg prin contributie mai mult decat o plata in bani. Se poate ca acestia sa presteze ore de munca in folosul comunitatii sau sa contribuie in alte feluri nu neaparat cu bani.
sa se termine cu ajutoarele aiurea date unor burtosi in BMW si cu palat!