Taxele la podurile peste Dunare de la Fetesti- Cernavoda si Giurgeni- Vadul Oii au fost reduse incepand cu 14 iulie, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Potrivit acesteia, au fost reduse tarifele pentru motociclete, inclusiv cele cu atas, autoturisme si vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone. Astfel, potrivit modificarilor aprobate, cei care vor merge incepand cu acest sfarsit de saptamana spre litoral vor plati la podul peste Dunare de la Fetesti- Cernavoda o taxa de doar 5 lei.

Inainte de modificare, taxa era de 8 lei pentru motociclete, inclusiv cele cu ataş, respectiv 11 lei pentru autoturisme si vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone.

În cazul podului peste Dunăre de la Giurgeni-Vadul Oii, tariful se reduce de la 9 lei la 5 lei si pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Modificarea vine ca urmare a publicării în Monitorul Oficial din 13 iulie 2011 a Ordinului ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 513 din 11 iulie 2011 privind stabilirea unor derogări de la tarifele aprobate prin Ordinul 568/2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNADNR.