Guvernul a aprobat, miercuri, vanzarea pe bursa a unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al Tarom, potrivit angajamentelor convenite cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, anunta Mediafax. Decizia a fost luata printr-o hotarare de aprobare a Strategiei de privatizare a Societatii Nationale Transporturi Aeriene Romane "Tarom SA".

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa ia masurile necesare pentru implementarea strategiei si vanzarea pachetului de actiuni printr-o oferta publica secundara initiala (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti.

Potrivit biroului de presa al Executivului, decizia privind momentul vanzarii pachetului de actiuni va fi luata de Guvern.

Surse participante la sedinta Executivului au declarat agentiei Mediafax ca premierul Emil Boc a solicitat ca termenul de vanzare a actiunilor sa fie stabilit de Executiv pentru a evita recentul esec al vanzarii la bursa a aproape 10% din Petrom.

"Primul-ministru a avertizat ca nu trebuie sa se ajunga in situatia de a nu vinde acest pachet de actiuni, asa cum s-a intamplat cu pachetul de actiuni Petrom, si de aceea a cerut ca Guvernul sa stabileasca momentul vanzarii in functie de conditiile favorabile de pe piata", au precizat sursele citate.