Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a amendat SC McDonald's SRL cu 10.000 lei pentru practici comerciale incorecte ca urmare a faptului ca societatea nu a modificat informatiile referitoare la produsul "cartofi prajiti", informatii dspre care ANPC sustine ca induc in eroare consumatorii, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor remis HotNews.ro.

"Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a constatat ca, nici dupa sanctionare, societatea SC McDonald's SRL nu a modificat informatiile referitoare la produsul «cartofi prajiti», prin care consumatorii sunt indusi in eroare. Conform prevederilor legale, o practica comerciala este considerata ca fiind inselatoare, daca aceasta contine informatii false, care induc in eroare consumatorul mediu si care il determina sau este susceptibila sa il determine sa ia o decizie de tranzactionare, pe care altfel nu ar fi luat-o. ANPC a sanctionat in consecinta operatorul economic, cu amenda contraventionala de 10.000 lei, dispunand masura incetarii practicii comerciale incorecte", informeaza ANPC.

Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a precizat ca va verifica respectarea masurii si va dispune conform prevederilor legale.

ANPC sesizeaza CNA: Spotul la cartofii prajiti de la McDonald's induce in eroare consumatorii

ANPC a sesizat joi Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in legatura cu spotul publicitar "Cartofii prajiti de la McDonald's aduc aminte de bunici" avertizand ca acesta contine doua informatii menite a induce in eroare consumatorii, respectiv ca produsul "cartofi prajiti" ar proveni din cartofii proaspeti achizitionati de la piata, in conditiile in care materia prima utilizata este "cartofi congelati" (care contine si alte adaosuri, inclusiv aditivi), si aceea ca "aduc aminte de bunici", ceea ce induce consumatorului ideea falsa de reintoarcere la calitatea de odinioara, de produs fabricat dupa metode artizanale, produsul fiind, in realitate, industrial.

ANPC a sanctionat SC Mc Donald's SRL si a solicitat CNA aplicarea masurilor ce se impun pentru intrarea in legalitate privind difuzarea acestui spot publicitar, mai spun sursele citate.

Pozitia McDonald's Romania: Pentru a pregati cartofii prajiti, McDonald's foloseste cartofi proaspeti, 100% naturali

Intr-un comunicat remis HotNews.ro de McDonald's Romania, compania precizeaza ca "spotul TV referitor la cartofii prajiti McDonald's are intentia de a informa consumatorii despre calitatea si originea produsului".

"Compania McDonald's are unele dintre cele mai ridicate standarde de calitate din industrie. Prepararea corecta a produselor, dar si respectarea practicilor de siguranta alimentara sunt preocupari zilnice in toate restaurantele McDonald's", spun reprezentantii companiei.

"Pentru a pregati cartofii prajiti, McDonald's foloseste cartofi proaspeti, 100% naturali, selectionati manual din soiurile de cea mai buna calitate: Russet Burbank si Innovator. Pentru McDonald's Romania, cartofii sunt cultivati in Austria si provin de la una dintre cele mai importante companii producatoare de cartofi, Frisch & Frost Austria", se arata in comunicatul McDonald's.