Romanii au cumparat toata cantitatea de crap de la Dobrici si Varna, scrie revista bulgara Standart, preluata de Rador. Potrivit sursei citate, romanii au organizat special excursii pentru a-si cumpara din Bulgaria peste pentru sarbatoare. Si asta pentru ca pretul crapului este in Romania de doua ori mai mare decat cel de la Dobrici, unde kilogramul costa 6 leva (circa 3 euro). "Romanii bagau in saci cate zece bucati mari de peste", povestesc comerciantii.

Pretul unui kilogram de crap de Dunare in magazinele din Bucuresti este, in acest moment, de aproximativ 17 lei, ceea ce inseamna aproximativ 5 euro.

Afluxul a durat cel putin o saptamana, scrie publicatia bulgara. S-a cumparat foarte mult si stavrid, cu 5,5 leva pentru un kilogram. Catre Romania, de Sfantul Nicolae, s-au indreptat si sute de kilograme de pastrav si somn, a spus primarul din oraselul bulgar Durankulak, Ziumbiul Medarov.

"Daca nu va ramane crap, ne vom cumpara calcan ieftin", se bucura pensionarii din Varna, care asteapta la bursa de peste a orasului. Doua kilograme de crap gras costa cat un calcan mai mic de la braconieri, trag linia notei de plata persoanele mai in varsta si cu mai putina dare de mana de la malul marii.