Tariful pentru apa si canalizare va creste cu 7 bani pe metru cub de la 1 aprilie in Capitala, ca urmare a schimbarii structurii tarifare, a declarat marti directorul general adjunct al Apa Nova Bucuresti, Epsica Chiru, la finalul unei conferinte de presa in care daduse de mai multe ori asigurari ca tarifele companiei raman neschimbate, potrivit News.ro. Tariful combinat de apa si canalizare va creste de la 5,6 lei pe metru cub, cu TVA inclus, in prezent, la 5,67 de lei pe metru cub, de la 1 aprilie, ceea ce inseamna o majorare cu 1,25%.

Majorarea ar fi generata de diferenta de regim de taxare intre apa potabila, pentru care se aplica TVA de 8% de la 1 ianuarie 2016, si canalizare, pentru care TVA este de 19%.

"Din cauza cresterii, din cauza ponderii TVA in componenta de canalizare, care este de 19%, si din cauza acestei rebalansari, apare aceasta crestere de la tariful combinat cu TVA de 5,6 la 5,67lei. In ceea ce priveste populatia, dupa calculele noastre, cresterile vor fi de sub 3%", a declarat Epsica Chiru, la finalul conferintei de presa.

Apa Nova a modificat ponderile iin tarifele totale pentru apa si canalizare. De la 1 aprilie, apa potabila va reprezenta 65,5% din tariful cumulat la apa potabila si canalizare, adica 3,31 lei/metru cub, fata de 4,13 lei/metru cub la 31 decembrie 2016.

Tariful privind canalizare va ajunge la 34.5% din tariful cumulat, adica 1,74 lei/metru cub, fata de 0,92 lei/metru cub la data de 31 decembrie 2016.

"Tariful cumulat ramane neschimbat, la unul dintre cele mai reduse nivele din plan national", au afirmat reprezentantii companiei, intr-un comunicat si in cadrul conferintei de presa.