În prima parte a acestui an, compania din Silicon Valley creată de Steve Jobs și Steve Wozniak a adus îmbunătățiri mult așteptate laptop-urilor lor din gama MacBook. Totuși, ce așteaptă majoritatea utilizatorilor de produse Apple este lansarea unui MacBook Pro cu o diagonală a ecranului de 16 inch. Există zvonuri că acest lucru va fi realizat până la finele anului 2019, mai ales acum că Apple Inc. prezintă o scadere în vânzări și review-uri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul MacBook Pro a fost lansat în ianuarie 2006 reprezentând modelul high-end al companiei deasupra lui MacBook și MacBook Air. Acest prim model avea un ecran de 15 inch, urmând ca în luna aprilie a aceluiași an să fie lansat modelul de 17 inch. Octombrie 2008 a adus modelul ”unibody” specific și acum laptop-urilor de la Apple. Acesta a debutat pe modelele de MacBook Pro de 13 și 15 inch. În ianuarie 2009, MacBook Pro 17 a primit aceeași îmbunătățire a design-ului. Din păcate, în iunie 2012, acest model de 17 inch a fost scos de pe piață.

Este de înțeles de ce Apple a făcut această mutare la momentul respectiv. Multă lume avea pe atunci un desktop PC acasă, iar un laptop atât de mare nu era prea practic. Din contră, era chiar destul de greu și mare ca și dimensiuni și nu era chiar atât de ușor de transportat. Din acest punct de vedere, utilizatorii optau mai de grabă pentru MacBook Pro 13, iar în cazul în care își doreau un laptop mai mare, aveau varianta de 15 inch, deci cererea pentru MacBook Pro 17 nu era atât de mare. Însă vremurile s-au schimbat. Este mult mai confortabil pentru noi să ne achiziționăm un laptop în loc de un desktop PC, mai ales că tehnologiile au evoluat, iar laptop-urile sunt din ce în ce mai performante și cu design din ce în ce mai compact.

Din punct de vedere al design-ului, cei de la Apple sunt recunoscuți pentru dimensiunile reduse și aspectul compact al laptop-urilor, însă se pare că acest lucru nu este suficient. Deși cei de la Apple au introdus display-urile Retina și tehnologia True Tone, o a treia generație de tastatură de tip butterfly și o a noua generație de procesoare Intel, Core i9, mult așteptate, compania se află pe locul 10 în top-ul brand-urilor de laptop-uri (conform laptopmag.com).

Există astfel, zvonuri ce indică lansarea unui nou MacBook Pro cu un design nou și performanțe îmbunătățite care să înlocuiască la un moment dat modelul de 15 inch. Ținând cont de faptul că MacBook Pro nu a mai avut parte de un design nou de mai bine de trei ani, acest lucru este foarte posibil să se întâmple până la sfârșitul lui 2019. Apple a prezentat deja în această lună noul iPhone 11, un nou iPad și un nou smartwatch și este posibil ca noul MacBook Pro să fie prezentat în octombrie, aceasta fiind luna în care compania își îndreaptă atenția către laptop-urile sale.

Cel mai probabil noul MacBook Pro 16 va păstra dimensiunile vechiului MacBook Pro 15, ecranul fiind mărit prin micșorarea marginilor, lucru ce se întâmplă deja la smartphone-urile companiei. Este posibil ca Apple să surprindă și să nu se limiteze doar la 16 inch. De asemenea, se speculează că rezoluția acestui laptop va fi mai mare față de cea a lui MacBook Pro 15.

Rămâne totuși de văzut dacă Apple Inc. va lansa sau nu un nou MacBook Pro în această toamnă sau dacă va aștepta până anul viitor, în Ianuarie. Indiferent, evoluția firmei este una impresionantă, iar produsele lor rămân în continuare unele de o calitate superioară și un design compact dar modern.