Mulți părinți cred că odată cu încheierea ciclului primar alegerea ghiozdanului sau rucsacului de școală devine doar o chestiune de gust. Mulți spun: „Copilul e mare, s-aleagă singur”, fără să-și dea seama că această alegere îi poate afecta activitatea de învățare și sănătatea pe termen lung.

Promotie HerlitzFoto: Herlitz

Faptul că după vârsta de 10 ani constituția fizică a copilului nu mai este la fel de firavă precum în primii ani de școală, nu înseamnă că spatele acestuia nu trebuie protejat în continuare. De aceea cel mai important criteriu în alegerea unui rucsac școlar rămâne dimensiunea și construcția acestuia, iar aici atributele esențiale sunt foarte clare: este obligatoriu ca rucsacul să fie prevăzut cu spate buretat, aerisit și ergonomic, bază stabilă, partea inferioară să nu coboare mai jos de zona mijlocului, partea superioară să nu depășească linia umerilor, în timp ce lățimea rucsacului să nu depășească cu mai mult de 3 centimetri spatele copilului. La fel de importante sunt cureaua ajustabilă pentru torace și baretele pentru umeri, de asemenea ergonomice, reglabile și buretate, care trebuie să fie adaptate constituției copilului. Dacă baretele sunt prea strânse și înguste, și apasă în mod excesiv pe umerii copilului, sunt afectate circulația și terminațiile nervoase, ceea ce poate genera dureri sau amorțeli în zona umerilor și a brațelor.

Înainte de a lua în calcul modelul sau aspectul exterior, trebuie ținut cont de asemenea și de compartimentarea rucsacului, care are un dublu rol funcțional: cât de încăpător este rucsacul, dar și cât de bine permit compartimentele existente distribuirea echilibrată a greutății. În plus, tipul de compartimentare diferă în funcție de vârsta și preocupările copilului: spre exemplu, unii elevii de liceu vor avea nevoie de un compartiment pentru laptop, în timp ce alți elevi vor avea nevoie de un compartiment mai încăpător pentru echipamentul sportiv.

Iată de ce, alegerea rucsacului potrivit, poate depinde de o serie de întrebări: în ce activități va fi folosit în principal rucsacul, și care este cea mai bună compartimentare a acestuia? Sunt potrivite dimensiunile pentru constituția copilului? Are compartiment ascuns pentru acte și chei? Materialele sunt premium, rezistente și impermeabile? Capacitatea acestuia este adaptată nevoilor și vieții de zi cu zi ale adolescentului?

Ultimul, dar nu cel din urmă, aspectul exterior este în întregime subiectiv și rămâne la latitudinea tânărului școlar, dar este recomandat ca indiferent de alegere, rucsacul să fie dotat cu benzi din material reflectorizant pentru o siguranță sporită în trafic.

Experiența vastă în dezvoltarea ghiozdanelor, dar și grija și apropierea brandului Herlitz de copiii mici și mari, a permis o înțelegere mai bună a comportamentului și nevoilor acestora, identificând astfel acele puncte esențiale care trebuie îndeplinite și în materie de rucsacuri. Astfel, oferta variată de rucsacuri, special concepută pentru a corespunde nevoilor specifice vârstei și preocupărilor fiecărui tânăr, respectă cu sfințenie principiile după care Herlitz își ghidează activitatea –susținerea sănătății, educației și siguranței tuturor copiilor.

Respectând cele mai exigente standarde de calitate, rucsacurile Herlitz se prezintă într-o ofertă variată, cu diverse modele destinate anumitor categorii de vârstă, ce corespund astfel diferitelor etape de creștere ale tinerilor elevi. De asemenea, toate rucsacurile Herlitz îmbină atributele obligatorii – ergonomia, compartimentarea, calitatea și rezistența – cu designuri dinamice, vesele și colorate. Nu în ultimul rând, garanția de 2 ani îți dă siguranța că e un companion de lungă durată, chiar și în afara școlii, pentru că modelele Herlitz corespund celor mai variate nevoi, putând fi la fel de eficient folosite în drumeții, vacanțe sau activități sportive.

Și dacă mai stai pe gânduri, iată încă un motiv foarte serios pentru a te grăbi: achiziționează un rucsac Herlitz în perioada următoare și-l poți dota și cu rechizite gratuit! Profită acum, pentru orice rucsac cumpărat primești un voucher cadou de 20 lei care-l poți folosi la achiziția suplimentară de rechizite Herlitz, Pelikan, Tiger Family și Serve. Găsești mai multe detalii despre oferta educațională Herlitz și pachetele promoționale pentru școală, la partenerii autorizați sau pe www.herlitz.ro.