​​Orice smartphone este excepțional în fișa tehnică. Producătorii din întreaga lume se întrec în a-ți prezenta cel mai minunat, cel mai performant și, dacă se poate, cel mai cool smartphone al anului. Cu toate acestea, am ajuns în situația în care specificațiile telefoanelor sunt asemănătoare, iar cel mai mare diferențiator rămâne gustul cumpărătorului.

Samsung S20 UltraFoto: eMAG

Este lesne de înțeles că mulți consumatori preferă smartphone-urile Samsung, în special gama de vârf. Modelele Samsung S20 Ultra și S20 au apărut pe piață la începutul acestui an. S-au dovedit a fi cele mai performante modele Samsung până la momentul respectiv, însă și cele mai scumpe.

Din fericire, ofertele s-au înmulțit, la fel și modelele competitoare, deci prețurile au mai scăzut. Iar tu ieși în avantaj. Dacă te tentează un Samsung Galaxy S20 Ultra la aproape 6 luni de la lansare, iată lucrurile de care ar trebui să ții cont.

Puncte tari

Cel mai important avantaj al telefonului Samsung S20 este că suportă 5G. Chiar dacă încă nu a fost adoptată această tehnologie, este bine să ai un astfel de telefon pentru când va fi adoptată la nivel global.

Trecând de partea de conectivitate, telefonul Samsung S20 Ultra este un telefon cu un design modern și rezistent. Spre deosebire de S20 și S20 Plus, varianta ultra are carcasă de aluminiu nu de sticlă. Astfel, este mult mai rezistent.

Un alt avantaj al acestui telefon este partea foto-video. Este un telefon cu 5 camere! Are 4 camere principale și 1 frontală. Camere au specificații de 108 MP Wide, 12 MP Ultrawide, TOF 3D Depth, 48 MP Telephoto și 40 Mpx (cea frontală). Dacă ești pasionat de fotografie este un telefon ideal pentru tine.

Un alt punct forte al acestui telefon este bateria. Deși utilizatori de Samsung Galaxy S20 s-au plâns de baterie, versiunea Ultra vine cu o baterie și mai puternică, de 5000 mAh. Poți utiliza telefonul până la 32 de ore fără a fi nevoit să îl încarci.

Puncte slabe

Din păcate, orice telefon are avantaje și dezavantaje.

O problemă comună la Samsung S20 Ultra, Plus și cel simplu este procesorul. Deși în alte zone Samsung utilizează procesor Snapdragon, în Europa, telefoanele sunt echipate cu procesoare Exynos 990. Mulți utilizatori s-au plâns că telefoanele se încing atunci când fac poze din cauza procesorul mai puțin performant.

La acest telefon nu există mufă Jack. Din păcate, nu vei putea să utilizezi căști normale pentru a asculta muzică sau a viziona serialele favorite. Vei avea nevoie de căști wireless, care nu sunt incluse la pachet cu telefonul.

Însă aceste minusuri pălesc în fața celui mai mare plus: prețul. Deși nu este un telefon ieftin, prețul a scăzut simțitor față de momentul lansării. La începutul anului, un Samsung Galaxy S20 Ultra costa 6100 de lei. Astăzi, acesta gravitează în jurul prețului de 5200 de lei, iar versiunile resigilate ajung și la valoarea de 4500 de lei. Un sfert din valoarea telefonului în 6 luni nu sună rău, nu?

Știind toate acestea, ai de gând să îți achiziționezi un Samsung S20 Ultra la 6 luni de la lansare?