Rabla pentru electrocasnice începe în 14 mai - Ce trebuie să știi despre program

de     HotNews.ro
Joi, 13 mai 2021, 10:52 Economie | Consumator


Televizoare in magazin
Foto: Monticelllo, Dreamstime.com
Începând cu 14 mai 2021, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea perioadei de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice. În articol puteți citi despre cum se fac înscrierile, ce noutăți sunt și care sunt cele trei etape. Voucherele au valori între 200 și 500 lei, în funcție de tipul de produs, dar și de încadrarea într-o anumită clasă energetică.

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

Anul acesta, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

Începând cu 14 mai, persoanele fizice au la dispoziție 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică.

„Contul de utilizator” este un element de noutate al acestei ediții a programului și permite atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

În premieră, Rabla pentru electrocasnice se va desfășura în etape, în funcție de tipul de aparate de pot fi cumpărate

Etapele de desfășurare a programului:
⦁ Înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator (14 mai - 20 mai);
Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie);
Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (4 iunie-17 iunie);
Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Înscrierea solicitanților în program constă în crearea contului de utilizator, pentru care se introduc următoarele date: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid. Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a mașinilor de spălat rufe/vase și a frigiderelor/congelatoarelor.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 14 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Concomitent cu înscrierea solicitanților în Program prin crearea conturilor de utilizator, se va desfășura și sesiunea de înscriere în vederea validării comercianților, realizată tot prin intermediul aplicației informatice.

Vouchere - valoarea lor și clasa energetică a aparatelor

Anul acesta, echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament sunt:
⦁ 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
⦁ 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
⦁ 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
⦁ 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
⦁ 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;
⦁ 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
⦁ 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
⦁ 500 de lei pentru laptopuri;
⦁ 300 de lei pentru tablete.

Altă noutate este faptul că pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția latopurilor și tabletelor vechi. De asemenea, pentru mașinile de spălat vase, precum și pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20047 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Redactia Hotnews (Joi, 13 mai 2021, 11:03)

  un domn [utilizator]

  Ce inseamna :

  fie un alt echipament inclus în program, cu excepția latopurilor și tabletelor vechi“

  Tablete vechi, an fabricatie 1990 ? Sau cum ?
  • 0 (4 voturi)    
   adică (Joi, 13 mai 2021, 12:09)

   ioanbucsa751467216962915 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   nu dai tabletă sau laptop, ci doar computer clasic
   căci tabletele si laptopurile, vechi sau noi nu consumă mult
 • +1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 13 mai 2021, 13:29)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  despre voucher (Sâmbătă, 15 mai 2021, 17:54)

  mily [utilizator]

  CE ,SE INTAMPLA DACA NU FOLOSESC VOUCHERUL IN PERIOADA CAMPANIEI.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by