În ultimii ani, tot mai mulți oameni devin atenți la ceea ce consumă și își doresc un stil de viață sănătos și echilibrat, dorind astfel să compenseze agitația și stresul cotidian. Pentru a veni în sprijinul lor, Mega Image își propune să-i ghideze pe cei care doresc să mănânce sănătos prin promovarea principiilor unei alimentații echilibrate și încurajarea consumului variat. Astfel, a fost lansat sistemul Nutri-Score pentru produsele marca proprie - un sistem independent de clasificare a produselor alimentare pe baza informațiilor nutriționale.

Sistemul Nutri-Score by Mega Image Foto: Mega Image

Dezvoltat la nivel internațional de oameni de știință renumiți în domeniul nutriției, sistemul Nutri-Score este cunoscut în țări precum Franța, Belgia, Spania, Germania și Olanda, unde a fost deja adoptat.

Eticheta Nutri-Score prezintă valoarea nutritivă pentru 100g sau 100ml dintr-un produs prin cinci culori (de la verde la roșu) și prin cinci litere (de la A la E):

  • produsele marcate cu verde (A,B) - produse importante în alimentație, pe care este indicat să le consumăm mai des;
  • produse marcate cu galben (C) - produse care ar trebui consumate cu moderație;
  • produse marcate cu portocaliu și roșu (D, E) - produse care trebuie consumate în cantitate mică, întrucât conțin cantități mari de grăsimi, zahăr și sare.

Sistemul este deja calculat pentru aproximativ 1.500 de produse marcă proprie, astfel că poți alege doar dintr-o privire un produs alimentar pornind de la valoarea nutrițională. Eticheta este deja inclusă pe ambalajele mărcilor proprii de import (Delhaize, 365 essential, Delicata, Le Boucher, Nature’s Promise, Taste of Inspirations), iar pentru cele locale (Gusturi Românești, Mega Apetit, Bun de Tot) este poziționată la raft, lângă eticheta de preț.

„Suntem responsabili să fim alături de clienții noștri să facă alegeri pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Știm că uneori poate nu e ușor sau nu au timp să fie permanent informați, de aceea le venim în ajutor. Introducem astfel pe toate produsele noastre marcă proprie noul sistem internațional de etichetare Nutri-Score, care ajută fiecare client să aleagă dintr-o privire un produs alimentar, pe baza informațiilor nutriționale. Acum, va fi mult mai ușor pentru fiecare să facă alegeri echilibrate, care stau la baza unei alimentații sănătoase”, afirmă Adrian Nicolaescu, VP marketing, e-commerce, comunicare și sustenabilitate Mega Image.

Prin implementarea noului sistem de etichetare, Mega Image își propune să-i ghideze pe oameni să mănânce sănătos prin promovarea principiilor unei alimentații echilibrate și încurajarea consumului variat, cu alimente de la A la E, care au elemente nutritive diferite.

Astfel, clienții pot compara acum, doar dintr-o privire, două produse din aceeași categorie sau din categorii diferite și pot face ușor alegeri pentru un coș de cumpărături echilibrat.

„Alimentele nu sunt împărțite doar în două categorii: sănătoase și nesănătoase. Este important să înțelegem că mâncarea este sănătoasă, cu condiția să știm care este porția corectă. Iar pentru asta avem nevoie de un instrument și Nutri-Score poate fi acesta. Este vorba de un sistem de etichetare pe baza unui semafor de culori care împarte alimentele în 5 grupe, de la A la E. Principiul este simplu, nu este vorba de produse permise și interzise, ci de un consum optim, adaptat fiecărei categorii: alimentele din grupa verde A și B pot fi consumate mai des sau în cantitate mai mare, în timp ce alimentele din grupa roșie D și E se consumă mai rar sau în cantitate mai mică.

Nutri-Score se dovedește astfel o metodă utilă pentru educația consumatorilor despre o porție echilibrată, trebuie ca ei să știe că produsele bogate în zahăr și grăsime au o valoare calorică și nutritivă crescută, prin urmare porția va fi mai mică. În schimb alimentele care conțin multă apă și fibre au o densitate calorică mică, deci porția va fi mai mare.

Haideți să învățăm care e porția corectă și că există două categorii de alimente: alimente de bază, ce se consumă în fiecare zi sau chiar de mai multe ori pe zi și alimente facultative, pe care le consumăm cu măsură, din când în când, pentru plăcerea gustului. Iar Nutri-Score ne ajută să facem diferența dintre ele”, explică Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Mai multe detalii despre noul sistem Nutri-Score sunt pe pagina online dedicată - www.mega-image.ro/nutriscore.

Articol susținut de Mega Image