Mai multe loturi de înghetaţă „La strada” de căpşuni au fost retrase din hipermarketurile Auchan, Cora şi Carrefour, după ce producătorul a fost informat că unul dintre stabilizatorii folosiţi are conţinut de oxid de etilenă peste limitele premise.

Inghetata retrasa de la vanzareFoto:

„Vă informăm că Macromex recheamă produsele de îngheţată «La Strada Căpşune». Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de îngheţată La Strada, produsă în Franţa, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conţinut de oxid de etilenă depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare. Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada. Stabilizatorii pe baza de plante folosiţi în producerea îngheţatei La Strada sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, se arată în informarea emisă de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Rechemarea se aplică numai pentru următoarele produse și loturi de înghețată:

Consumatorii sunt sfătuiţi, dacă doresc rambursarea costului, să returneze, la magazinul de la care au cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în lista, până la dată limita de 16.08.2021, notează News.ro. Rechemarea s-a făcut din magazinele Auchan, Cora şi Carrefour.

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase toate de pe piaţa europeană, chiar dacă pesticidul nu este detectat, a decis recent Comisia Europeană.