Antene GSM amplasate in cimitir. Autoritatea de Sanatate Publica declara ca expunerea umana este neglijabila acolo. Vodafone spune ca zona respectiva era, in 2003, dezafectata

de M.P.     HotNews.ro
Miercuri, 5 martie 2008, 20:50 Economie | Consumator


contract antena gsm cimitir
Foto: APC
17 familii din Ocna Sibiului au semnat un memoriu adresat Asociatiei pentru Protectia Consumatorului (APC) din Romania prin care ii solicita ajutorul pentru a muta o statie de antene GSM din cimitirul orasului. Antena GSM apartine S.C. Vodafone Romania si a fost amplasata in cimitir cu acordul Parohiei Ortodoxe Ocna Sibiului III, reprezentata de preotul Tatu Cornel.

Contractul a fost incheiat in 18 septembrie 2003 intre Parohia Ortodoxa Ocna Sibiului III  si S.C Mobifon S.A. (Vodafone), intermediat prin firma Spectra Telecom. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 10 ani pentru o chirie anuala modica de 340 USD, suma din care Parohia trebuie sa plateasca si impozitele catre stat.

Memoriul lui nea Patru Gheorghe,
din Ocna Sibiului

Antena GSM ocupa o suprafata de 80 de metri patrati din suprafata cimitirului, adica 10 locuri de veci. Contractul contine clauze favorabile operatorului de telefonie mobila, cum ar fi prelungirea contractului dupa 10 ani fara ca nivelul chiriei sa depaseasca 10% din valoarea existenta a contractului, adica chiria anuala a contractului din 2014 va fi de 374 USD.

Cele 17 familii care se invecineaza cu cimitirul au constatat ca, dupa montarea statiei de telefonie mobila, o parte dintre pomii fructiferi s-au uscat. Ei se plang de dureri de cap, stres, zgomote provocate de echipamente atunci cand bate vantul, unul din petitionari a facut o semipareza pe partea dreapta, iar un altul a decedat, potrivit comunicatului APC.

 [Asociatia a realizat anul trecut un studiu in care a analizat efectele radiatiilor electromagnetice asupra sanatatii - vezi studiul aici]

Raspuns Ministerul Sanatatii


Cele 17 familii au trimis memorii catre ANRCTI, Vodafone, Autoritatea de Sanatate Publica a Judetului Sibiu, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Sibiu (OJPC Sibiu), Primaria orasului Ocna Sibiului, Politia orasului Ocna Sibiului, Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu.

"Raspunsurile acestor institutii sunt pline de bizarerii", arata APC, intr-un comunicat dat publicitatii miercuri, 6 martie.

"Conform legislatiei in vigoare dumneavoastra nu sunteti consumator pentru societatea care a montat antena”,
arata, intr-un raspuns catre cetatenii contestatari, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti.

Pe de alta parte, Centrul de Mediu si Sanatate Cluj le-a raspuns:

Expunerea umana prin statiile de baza ale radiotelefoniei mobile este neglijabila si NU constituie risc pentru sanatatea populatiei”.

APC precizeaza ca in ultima perioada a crescut numarul reclamatiilor pe aceasta tema, APC Romania a primit peste 400 de sesizari, iar consumatorii reclama  incalcari ale legislatiei referitoare la procesul de autorizare a amplasarii unor astfel de echipamente.

HotNews.ro a solicitat companiei Vodafone prezentarea pozitiei in legatura cu acest caz, semnalat de APC, raspuns care va fi publicat aici de indata ce va fi primit.

Pozitia companiei Vodafone:

1. Considerati ca amplasarea unei antene intr-un cimitir este o amplasare potrivita sau este o greseala a firmei Spectra Telecom, care a intermediat contractul pentru Mobifon (Vodafone)?

Raspuns:
La momentul instalarii acestei statii de baza, in anul 2003, terenul respectiv era dezafectat, iar zona propriu-zisa a cimitirului era la o distanta considerabila de spatiul in care s-a construit antena. Statia este amplasata intr-un zona delimitata, situata la marginea cimitirului, pe un teren nefolosit, cu intrare directa din strada, si nu este in vecinatatea imediata a vreunei case.

2. Cum comentati precizarea APC ca practica europeana impune amplasarea antenelor GSM la o distanta de cel putin  200 m fata de locuinte - ne referim, in cazul de fata, la distanta fata de cele 17 familii care locuiesc in vecinatatea cimitirului?

Raspuns: Aceasta afirmatie nu este corecta. Potrivit legislatiei europene in vigoare, obligatiile impuse operatorilor se refera numai la respectarea limitelor densitatii de putere a campului electromagnetic, stabilite de ICNIRP ( Comisia Internationala pentru Protectia fata de radiatiile neionizante), care au fost adoptate si de tara noastra.

Aceste limite au fost astfel stabilite incat sa asigure protectia totala a publicului in ceea ce priveste expunerea la campurile de radiofrecventa. Toate statiile de baza ale Vodafone Romania functioneaza la un nivel al campului electromagnetic de cateva sute de ori mai mic decat limita minima impuse. Credem ca rolul organizatiilor non-guvernamentale este sa informeze corect populatia si consumatorii asupra subicetelor de interes, si nu sa provoace ingrijorare nejustificata prin afirmatii nesustinute din punct de vedere medical si stiintific.

Pana in prezent, nu exista nici o argumentare stiintifica din partea forurilor autorizate, prin care sa se demonstreze ca expunerea la campurile electromagnetice emise de statiile de baza reprezinta un risc pentru sanatate.

3. Potrivit legislatiei in vigoare, acordul persoanelor din vecinatatea unei constructii cu alta destinatie decat cea de locuinta este obligatoriu. In ce masura exista la dosar acest acord, in forma autentica, asa cum prevede legea? [Legea 453/2001 pentru modificarea Legii 50/1991]

Raspuns: Potrivit prevederilor legale (legea 50/1991), acordul vecinilor este solicitat de catre Primarie, in cazul in care cladirile invecinate sunt lipite de constructia statiei de baza, din motive care tin de stabilitatea constructiei respective, si nu din motive de sanatate.  In cazul de fata, Primaria nu a solicitat acordul vecinilor, data fiind distanta existenta fata de cel mai apropiat proprietar din vecinatate.

Nota pentru cititori: Adresati intrebarile dvs. pentru APC sau pentru Vodafone postandu-le sub forma de comentarii in subsolul articolului. Le vom prelua si transmite mai departe.contract antena gsm Ocna Sibiului, pagina 2
 

*** Despre APC: Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a fost infiintata in 1991 in scopul apararii, promovarii şi reprezentarii drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu agenţii economici şi instituţiile statului.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6526 vizualizari

 • -1 (1 vot)    
  Isterie generala (Miercuri, 5 martie 2008, 21:39)

  Vlad I [anonim]

  Vrem telefoane ca sa marim cu 100 circulatia informatiei, dar nu vrem antene nici in cimitir. Chestia cu pomii fructiferi uscati de la antene este chiar exagerata, plantele fiind mult mai rezistente la unde electromacnetice decat animalele.
  • +1 (1 vot)    
   oamenii mai putin rezistenti ca plantele (Miercuri, 5 martie 2008, 22:59)

   mm [anonim] i-a raspuns lui Vlad I

   inteleg ca oamenii [vertebratele] sunt mai putin rezistenti decat plantele
 • 0 (2 voturi)    
  ipohondrie (Miercuri, 5 martie 2008, 21:46)

  gogonel antenel [anonim]

  Fratilor... iar mintiti poporul cu televizorul!!! "zgomote provocate de echipamente atunci cand bate vantul, unul din petitionari a facut o semipareza pe partea dreapta, iar un altul a decedat." Sunt mii de antene in toata tara si in toata Europa, si a murit un mos in Ocna Sibiului care era santatos tun dar i-a crapat ficatul de la antena GSM... get a life!!
 • +1 (3 voturi)    
  Tot din Sibiu (Miercuri, 5 martie 2008, 21:53)

  Razvan (360romania.eu) [anonim]

  Firma de telefonie Atlas Telecom mi-a montat in fata casei o antena pentru telefonie si Internet. Ei zic ca trebuie sa stai langa fereastra ca sa ai semnal bun, dar eu am constatat cu laptopul ca pot prinde semnalul lor la intensitate maxima si in beciul casei - iar casa mea are ziduri groase, sanatoase.

  Culmea este ca nici nu au nevoie de licenta, fiind vorba de tehnologia hotspot care se foloseste si prin aeroporturi pentru a oferi acces la Internet. Deocamdata nu am avut timp, dar in viitorul apropiat voi initia niste demersuri pentru mutarea antenei.

  Poate cineva oferi vreun sfat in privinta asta ? Cu ce ar trebui inceput ? Cel mai probabil cu un avocat ...
  • +1 (1 vot)    
   Thnologia HotSpot (Miercuri, 5 martie 2008, 23:08)

   ALex [anonim] i-a raspuns lui Razvan (360romania.eu)

   Stimate domnule Razvan, si eu la facultate am semnal pana si in beci, unde speram sa scap de el ca sa masor in liniste semnalele cu care lucrez eu. Banda de 2.4 GHz este banda ISM (Industrial Stiintific Medical) si, uneori, nu ai nevoie de licenta ca sa operezi in ea. Totusi exista si exceptii de la aceasta regula.

   Tehnologia HotSpot nu exista. Probabil ati vrut sa va referiti la standardele 802.11 si 802.15.4 care opereaza in aceasta gama de frecvente.

   Probabil ca nu ati avut ocazia sa masurati semnalele dvs insuti. Dar va pot face o recomandare: firma MetaGeek ofera un analizor spectral destul de performant numit WiSpy, la un pret destul de accesibil. Este conectabil la un port USB si cu ajutorul unui program puteti masura semnalele in banda 2.4 GHz. Va recomand urmatorul experiment: masurati antena aceea si apoi dati drumul la un cuptor cu microunde. Asa, ca exemplificare va spun ca eu in camera anecoica de antene am masurat la WiFi -25dBm si la cuptor -14dBm. Cand veti converti in wati si veti face raportul veti vedea ca cuptorul e de 12 ori mai puternic decat antena. Experimentele au fost efectuate fireste cu cuptorul inchis, deci doar radiatia care evada a fost masurata, iar antena omnidirectionala wifi (dipol rubber duck de castig 5dBi) si cuptorul au fost plasate la aceeasi distanta de aparatul de masura (in fine, eu am folosit un Agilent 1996A dar costa cam 40000 euro deci nu vi-l recomand).
   • 0 (0 voturi)    
    .... (Miercuri, 5 martie 2008, 23:48)

    Razvan (360romania.eu) [anonim] i-a raspuns lui ALex

    "Hotspot" se numeste in unele aeroporturi. In mod precis m-am referit la standardul 802.11g.

    Ce adresa de Internet are firma Metageek ? metageek.com nu este o adresa de firma, iar metageek.ro nu exista.

    Semnalele le-am "masurat" cu laptop-ul. Mai precis ma asteptam sa nu prind semnalul lor in beci, dar din pacate, laptop-ul il prinde la intensitate maxima.

    Se pare ca va pricepeti in domeniu. Daca aveti timp, va rog raspundeti la urmatoarele 2 intrebari:
    1) Daca cumpar aparatul pe care mi l-ati recomandat (WiSpy), la ce valori masurate ar trebui sa ma ingrijorez ?
    2) Continutul mesajului dumneavoastra pare sa fie “iti bati capul degeaba cu asta pentru ca aceasta tehnologie este foarte sigura”. Am interpretat corect ?
    • 0 (0 voturi)    
     ... (Joi, 6 martie 2008, 4:46)

     Mumulea [utilizator] i-a raspuns lui Razvan (360romania.eu)

     Puterea radiata de acea antena este aproximativ egala cu cea radiata de antena laptopului tau. Considerand ca laptopul il tii langa tine, iar antena ce te deranjeaza este probabil la zeci de metri distanta , radiatia laptopului este de sute/mii de ori mai puternica. Aceasta, la randul ei este neinteresanta daca o raportam la un telefon mobil ce-l tii langa cerebel.

     Daca vrei insa sa-i sicanezi, incepe prin a le cere certificatul de conformitate al echipamentului folosit cu standardul european ETS 300-328, apoi te plangi la ANRCTI, pentru ca sigur ansamblul echipament-antena depaseste puterea radiata de 20dBm (100mW). Este foarte posibil sa foloseasca echipamente asiatice de putere mai mare si antena cu castig ridicat care sa-i duca la o putere radiata de pana la 40dBm (10W). Chiar si asa insa, e posibil ca radiatia lor sa fie mult mai mica decat dea a postului FM local cu antena la 1-2km.
     • 0 (0 voturi)    
      .... (Joi, 6 martie 2008, 9:05)

      Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui Mumulea

      "Daca vrei insa sa-i sicanezi, incepe prin a le cere certificatul de conformitate al echipamentului folosit cu standardul european ETS 300-328"

      In primul rand, am eu dreptul ca simplu cetatean sa le cer eu lor vreun certificat de conformitate ? Cum as putea sa aflu mai multe informatii despre acest standard European (ETS 300-328) ? Mai sunt si alte legi care protejeaza populatia in acest caz ?

      ", apoi te plangi la ANRCTI, pentru ca sigur ansamblul echipament-antena depaseste puterea radiata de 20dBm (100mW). "

      Am inteles. Multumesc pentru informatii.
      • 0 (0 voturi)    
       OK (Joi, 6 martie 2008, 10:22)

       ALex [anonim] i-a raspuns lui Razvan007

       Am inteles, ati folosit un abuz de limbaj (cu HotSpot-ul ma refer), si eu fac asta in cursuri insa intai de toate spun ca e vb de un abuz si ce notatie folosesc :)

       Era suficient sa cautati cu Gogulee WiSpy si ati fi gasit www.metageek.net :)
     • 0 (0 voturi)    
      Inca raspunsuri - am uitat de ele (Joi, 6 martie 2008, 10:57)

      ALex [anonim] i-a raspuns lui Mumulea

      1) Daca cumpar aparatul pe care mi l-ati recomandat (WiSpy), la ce valori masurate ar trebui sa ma ingrijorez ?

      Eu as incepe sa fiu ingrijorat de la 10dBm (adica ... 10 mW), la distanta normala fata de antena, adica in casa dvs (nu cu receptorul la 5 cm de antena).


      2) Continutul mesajului dumneavoastra pare sa fie “iti bati capul degeaba cu asta pentru ca aceasta tehnologie este foarte sigura”. Am interpretat corect ?

      La puterile pe care semnalele de date le cer, nu cred sa fie vreo problema. Apropo: stiti cat are un emitator de microunde, adica un radiolocator, in cadrul proiectului american de scut antiracheta ? Cel din Cehia are 7 MW (da, ati citit bine, mega). Daca o pasare se afla la 5 km de antena pe fluxul de radiatie exact la varful de puls, ramane doar cenusa.
   • 0 (0 voturi)    
    masurare semnale electromagnetice (Marţi, 11 martie 2008, 15:17)

    Gheorghe Ciachir [anonim] i-a raspuns lui ALex

    aparatele profesionale pentru masurarea câmpului electromagnetic sunt la firma Narda vezi www.narda-sts.com .
    din astea au unele Centre de Sanatate Publica din România si din toate institutiile profesioniste din Europa.
    Cu analizorul de spectru nu ati masurat densitatea de câmp (W/m) sau intensitatea câmpului (V/m), ci altceva.
  • -1 (1 vot)    
   stai linistit (Joi, 6 martie 2008, 13:08)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Razvan (360romania.eu)

   antena respectiva functioneaza in frecventa publica de 2.4GHz din moment ce prinzi semnal cu laptop-ul, in nici un caz nu-ti afecteaza sanatatea! e posibil ca ei sa aiba un booster insa acesta nu ar avea cum sa fie mai mare de 500mW. TOTAL neglijabil comparat cu telefonul tau care emite cu 2W! o antena internet normala in 2.4GHz transmite si receptioneaza cu puterea de 80mW. cresterea puterii cu peste 200mW este deja daunatoare spectrului.

   Sfatul meu ... nu fi ipocrit si documenteaza-te.
 • 0 (2 voturi)    
  razvane tata ... (Joi, 6 martie 2008, 3:37)

  evil dick [anonim]

  ... la-so balta, go back la mulgatoarele tale automate si la tradus drupalu', ca ai facut facultate de economie, nu ai treaba cu stiinta. tz-a dat-o baiatu', tz-a dat-o, cu specialistu' nu te pui. nu te oftica.
 • -1 (1 vot)    
  Atlas Telecom (Joi, 6 martie 2008, 7:59)

  avaxboy [anonim]

  domnule razvan din sibiu daca reusesti sa-i convingi pe cei de la Atlas Telecom sa mute celula DECT+WI-FI spune-le sa o mute la mine la poarta ca sa am si eu semnal in toata casa. din pacate la mine sunt cam departe celulele.;)
 • 0 (0 voturi)    
  lipsa de respect fata de morti (Joi, 6 martie 2008, 9:08)

  dan apostol [anonim]

  Cum de Biserica nu respecta linistea sacra a mortilor ? Si ceilalti cetateni nu sunt deranjati de lucrul acesta ? Pai asta e din cauza darwinismului practicat in scoli si lipsa creationismului. Dar poate la Judecata de Apoi cand mortii vor invia vor avea nevoie si de un telefon mobil !?
 • -1 (1 vot)    
  antene (Joi, 6 martie 2008, 9:09)

  Nautilus [anonim]

  Caz petrecut in bloc:

  Se negociaza montarea unei antene GSM (900Mhz ) si 3G pe un bloc, urmeaza a se plati chirie si o compensatie locatarilor de pe etajele 9 si 10

  Un gogoman care sta la etajul 10 pretinde ca antena il iradiaza si se va imbolnavi. Datorita scandalului pe care il face, negocierile sunt sistate.

  Acelasi gogoman trecea probabil in fiecare zi pe sub zeci de antene in drumul sau spre si de la serviciu, dar pana atunci era sanatos tun :)

  ~Nautilus
  • +1 (1 vot)    
   gogomanul bine face!! (Joi, 6 martie 2008, 9:55)

   eu [anonim] i-a raspuns lui Nautilus

   nici eu nu vreau sa am antena GSM deasupra apartamentului meu. Pt. "compensatia" aia nenoricita nu risc sanatatea mea nici daca am only 0.001% sa am probleme din cauza asta.
   Punct.
  • 0 (0 voturi)    
   Sa nu cadem in extrema cealalta (Joi, 6 martie 2008, 10:32)

   ALex [anonim] i-a raspuns lui Nautilus

   Anume, eu si nici altii NU am sustinut ca radiatiile provenite de la antene nu sunt nocive. Ceea ce am spus eu a fost strict faptul ca puterea semnalului unei antene este mult mai mica decat puterea semnalului altor echipamente fata de care oamenii nu sunt atat de ... oripilati.

   Este posibil ca microundele sa fie nocive, dupa cum este posibil ca sa nu fie nocive pentru toti oamenii ci numai pentru anumiti oameni predispusi la imbolnaviri din aceasta cauza. Pentru aceasta insa un studiu de 5 ani efectuat pe 20000 de oameni este total inadecvat. Sunt necesari probabil zeci de ani de statistici efectuate pe milioane de oameni pentru a stabili fara dubiu o relatie de dependenta intre valorile semnalelor, frecventele lor si ratele de imbolnaviri, tipurile lor, etc.

   Inca o data: NU spun ca microundele nu sunt nocive, insa spun ca gradul de nocivitate depinde de puterea semnalului, de timpul de expunere si de alte aspecte care combinate fac ca semnalul unei antene wifi sa aiba o probabilitate foarte mica de a cauza ceva.
  • 0 (0 voturi)    
   Chiar e gogoman? (Joi, 6 martie 2008, 11:04)

   iosiP [anonim] i-a raspuns lui Nautilus

   1. Antenele pe sub care trece sint plasate la 40-50 m de el (asta, daca nu face drumul mergind pe blocuri), nu la 3-4 m de el.

   2. Faptul ca esti expus _sporadic_ la RF ziua nu inseamna ca este cazul sa fii expus _in permanenta si noaptea_

   3. Poate are omul venituri suficiente si nu-l tenteaza "compensatia".

   4. Legea ii permite sa se opuna. Ai vreo problema cu asta ?

   Ca veni vorba, TU la ce etaj locuiesti ?
  • +1 (1 vot)    
   auzi (Joi, 6 martie 2008, 11:27)

   andreea [anonim] i-a raspuns lui Nautilus

   una e sa treci pe langa ele alta e sa dormi 8 ore si sa stai in casa sub o antena...
   mai dute si tu prin afara tarii sa vezi daca e vreo antena gsm pe vreun bloc, si nu te mai bucura ca amaratul la cativa lei care tii arunca aia...
 • 0 (2 voturi)    
  mergeti pe afara ciobanilor si vedeti de ce! (Joi, 6 martie 2008, 10:17)

  citizen [anonim]

  nu degeaba toate institutiile europene impun acea distanta de 200 DOUA SUTE ADICA METRI fata de ORICE locuinta a oricaror celule si antene GSM !
  Ei au 5 ani de experienta in plus fata de ciobanii care aici isi dau in petec ca savanti de cartier !
  IN FINLANDA sa luam numai un exemplu chiar din tara cea mai experimentata GSM, la mama NOKIA acasa deci, anul trecut institutiile de sanatate nationale au alertat OFICIAL populatia asupra iminentei cancerului in masa afectand azi peste 64 % din populatie, semn ca la fel ca si la Cernobal, dupa parcurgerea unui numar mai mare de ani de GSM national efectele radiatiei cumulate isi arata abia incepand de azi coltii !!
  Daca papuasii astia comentatori ar iesi putin prin strainataturi ar ramane uimit sa vada ca acolo majoritatea antenelor GSM sunt toate pe stalpi de PESTE CINCI ori mai inalti spre a fi mult departati de case, vile , blocuri fata de tesatura de la noi unde goana dupa spagi si comisioane fac din toti administratorii de blocuri tinte sigure pentru furnizorii care pentru a-si reduce costurile, prefera sa-ti bage antena daca le dai voie si pe balconul vecinului ca sa isi impuna agresiv reteaua cu celule proaste care altfel nu ar capta prea sensibil mobilele noastre chinezesti! LA CELULE PROASTE TREBUIE DISTANTA MICA FATA DE MOBILE AICI E SECRETUL RASPANDIRII ANTENELOR GSM PRINTRE BLOCURI IN LOCUL AMPLASARII PE STALPI INALTI MULT MAI SCUMPI! Iar prostii inghit reclame !
 • +1 (1 vot)    
  chestia e clara (Joi, 6 martie 2008, 11:25)

  edi [anonim]

  orice antena trebuie sa aibe o distanta minima de zonele locuibile, ceea ce in tigania din romania nu se respecta;
  si asta pentru ca smenarii de la vodafone si orange trag bani din orice
 • 0 (0 voturi)    
  solutia (Joi, 6 martie 2008, 11:32)

  elaxxx [anonim]

  La fiecare IDIOT care protesteaza ca antena ii in cimitir i-as pune una chiar deasupra capului in birou/sau acasa sa vada atunci efecte.
  Adica sa suferim sute de mii din cauza tampeniei unora?!
  NU, sa sufere ei!!! Au de ales antena pe casa/biroul lor sau antena in cimitir.
 • -1 (1 vot)    
  200 metri (Joi, 6 martie 2008, 12:43)

  gogonel antenel [anonim]

  bai obsedatilor cu 200 metri... va rog eu mergeti voi unde vreti in Londra, Paris, Berlin, Munchen sau unde va taie capu si spuneti-mi ce frumoase sunt antenele de pe casele lor. Normal ca au toti antene pe case, incercati voi sa gasiti intr-o metropola sute de locuri care nu au locuinte pe o raza de 200 m in jurul lor [stupid]. Si sincer, as vrea si eu o antena aici la servici, pentru ca am un semnal de kko de la vodafone si as vrea totusi sa pot vorbi la telefon.
 • +1 (3 voturi)    
  piloni GSM (Joi, 6 martie 2008, 12:48)

  dana [anonim]

  nu am avut timp sa citesc toate comantariile; tot ce stiu e ca linga casa parintilor mei Orange si-a plasat un pilon la o distanta de aprox 25m; tot ce vreua sa va zic e ca probleme exista , nucul meu din verde si frumos anu trecut dupa numai 2 ani nu a mai facut nuci si era maroniu ..pere nu, mere nu. taicameu se plinge de dureri de cap ...so nu cred ca e de glumit! Lucky me o sa le vin eu de hac cumva pt ca lucrez pt comisia europ si am facut demersuri pt o dicutie cu un avocat in vederea problemei iscate si pt reamplasarea pilonului ...cine are probleme de genu sa-mi lase un mail si o sa-l contactez deoarece am nevoie de cit mai multe informatii si semnaturi pt ca toate mega firmele de telefonie sa respecte standardele de plasare a pilonilor pt a nu dauna oamenilor ...si apropos, cind am fost la primarie sa fac o plingere stiti ce mi s-a spus: va opuneti dezvoltarii??? hahaha ce dezvoltare e asta ...cu un mic cancer la creier ;)
  numa bine!
  • 0 (0 voturi)    
   Un e-mail (Joi, 6 martie 2008, 15:15)

   Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui dana

   E-mail-ul meu este mihai11ATexcite.com. In loc de "AT" trebuie folosit "@".
  • +1 (1 vot)    
   antene (Miercuri, 28 ianuarie 2009, 8:08)

   Eugen Dreptate [anonim] i-a raspuns lui dana

   Buna ziua, as dori si eu sa aflu mai multe informatii, deoarece lucrez cu retele WIFI de internet si am testat pe propria pile ce inseamna sa stai in fata unei antene de 200Mw la 1 metru.Dupa circa 5 minute deja ma luau ametelile .Am luat legatura si cu cei de le Europe direct pentru a vedea reglementarile referitoare la distanta minima.Din cite am studiat eu , in alte tarifata de noi care este limitata la 2 W/mp , in alte tari de exemplu , este 0,1 sau 0,2 W/mp.Riscul de a aparea malformatii congenitale la copii este mult mai mare cu circa 40% copiilor expusi radiatiilor.Solutia ce am gasit-o eu, si care trebuie pusa in aplicare, izolarea casei sau acoperisului cu vata sticlata dar care si o folie metalica reflectorizanta pe ea, astfel va filtra sau VA BRUIA ANTENELE LOR . :))).Daca gasiti ceva sa-i pot da jos de pe un bloc vas fi recunoscator .

   Cu stima

   Eugen Dreptate
 • 0 (0 voturi)    
  roaming? (Joi, 6 martie 2008, 18:22)

  Marian [anonim]

  Poate s-au gandit ca mortii trebuie sa aiba semnal macar pe ultimul drum.
  Sau poate vor sa le ofere roaming pe lumea cealalta.
 • 0 (0 voturi)    
  mai putina manipulare se poate? (Sâmbătă, 8 martie 2008, 11:24)

  theo (spania) [anonim]

  In alte tari europene si in State antenele sunt "imbracate" in copaci, cosuri de fum si alte elemente care sa le permita sa se incadreze in decorul natural. Practic, singura grija a populatiei din tarile civilizate este ca releele sa nu rasara ca niste schelete metalice de pe acoperisuri, ci le vor incadrate cumva in peisaj. De respectarea normelor privind puterea de emisie se ocupa autoritatile si operatorii. Dar lucruri astea le stiu prea putin cei care merg doar ca turisti in vest, cei care au trait acolo macar o vreme stiu cum stau lucrurile.
  In Ro ca nicaieri insa - dar ce ne mai mira...
  Anomaliile pe care le-am observat in discutiile din tara pe marginea acestui subiect ar fi:
  1. ONG-uri cu nume de autoritati in domeniu au ca obiect de activitate bagatul oamenilor in sperieti, doar doar s-o indura cineva sa le arunce un os de ros ca sa-si faca de treaba si taca din gura. Adica sa nu mai emane elucubratii.
  2. ipohondria romanului - bunicul are dureri de cap, afectiune rara pe care nu o intalnesti altfel, doamne fere', nucul care nu mai face nuci de la antena nu de la batranete, etc
  3. naivitatea romanului - se plange ca-l doare atunci cand vine ONG-ul si-l intreaba "nu-i asa ca te doare mai tare capul/oasele/salele de cand ai antena asta langa casa?". De aici rezulta "studiile" unor organisme obscurse si petitii centralizate la nivel de comuna pe care presa le inghite cu pofta si pe nemestecate. Si asa ajunge la anomalia nr
  4. in general presa nu isi pune intrebari, nu investigheaza situatia, scrie, scrie, doar sa scrie ceva, fara discernamant sau responsabilitate, iar oamenii care citesc/aud/vad materialele de presa se alarmeaza si nu stiu incotro s-o apuce mai repede cu "lacrimatia".
  Felicitari hotnews pt un articol care reflecta pozitiile tuturor parti implicate!
 • +1 (1 vot)    
  Antena telefonica (Miercuri, 12 martie 2008, 20:28)

  Sibisan [anonim]

  Sunt din Ocna Sibiului,si avem probleme din cauza acestei antene,care este amplasata intr-un cimitir la 10 metri distanta de primul imobil.Persoanele aflate in vecinatatea antenei se plang de dureri de cap,si alte simptome.Ne-am adresat si preotului Tatu Cornel care ne-a zis"Daca nu va convine....mutati-va".
 • +1 (1 vot)    
  antena orange (Vineri, 4 aprilie 2008, 15:52)

  narcisa [anonim]

  o antena orange se ridica acum chiarcand va scriu langa casa mea,aici fiind si o biserica plus alti vecini.Nimeni nu a venit sa ne intrebe daca suntem deacord cu amplasarea ei langa casele noastre,Preotul din parohie se srtaduie si bate pe la usile tuuror autoritatilor din Bacau pt a face ceva ca aceasta antena sa nu functioneze.poate ne aude cineva,avem copii mici macar pt ei daca nu pt noi.com Poduri jud.BACAu.Biserica sf.IOAN.AJUTOOOOOOOOOR.nu au aprobari de nicaieri,decat de la primarie,dar nu de la consiliul local,antena este amplasata in sat ,oamenii sunt tensionati,vom merge si vom actiona in judecata primaria si compania orange........poate ne aude cineva in timp util


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by