Autografe celebre și semnături rare ale unor mari personalități din industria muzicală și cinematografică internațională, în momente-cheie, au ajuns în premieră la București și sunt scoase la licitație marți, 15 februarie, în cadrul Licitației de Cărți, Manuscrise și Autografe. Valoarea semnăturilor celebre este dată de numele figurilor iconice și momentul surprins în fotografie, raritatea piesei, condiția în care se află, dar și certificatul de autenticitate – calități îndeplinite de piesele care se scot la licitație pe 15 februarie.

Fotografie ilustrându-l pe Rowan Atkinson, în rolul lui Mr. Bean, cu semnătura olografă a actorului, însoțită de certificatul de autenticitateFoto: Artmark

Una dintre cele mai impresionante piese din colecția de autografe este fotografia care îlilustrează pe James Hetfield, solistul trupei Metalica. Piesa care poartă semnătura olografă a muzicianului are prețul de pornire de doar 200 de euro și este însoțită de certificatul de autenticitate. Tot pentru prețul de pornire de 200 de euro se va scoate la licitație și fotografiasemnată olograf de Anthony Kiedis, solistul formației rock Red Hot Chilli Peppers. Seria autografelor este continuată de artistul englez Billy Idol, care semnează fotografia însoțită de certificatul de autenticitate ce se va scoate pentru 100 de euro preț de pornire la licitație pe 15 februarie.

Actorul Rowan Atkinson în rolul lui Mr. Bean sau Arnold Schwarzenegger în filmul „Terminator 2” semnează fotografii ce au prețuri de pornire de 200 de euro în Licitația de Cărți, Manuscrise și Autografe, organizată de Artmark. Continuă seria autografelor de la Hollywood: Brad Pitt din pelicula „Ad Astra” și Morgan Freeman din filmul „Închisoarea Îngerilor” – fotografiile semnate olograf de aceștia se vor putea cumpăra de la un preț de pornire de doar 150 de euro fiecare. De la același preț de pornire va începe și licitarea fotografiei semnată de Hugh Hefner, fondatorul Playboy, care este însoțită de certificatul de atenticitate.

Completează colecția de autografe și felicitările prezidențiale de la Casa Albă, care poartă semnătura olografă a politicienilor. Pentru prețul de 100 de euro este scoasă la licitație felicitarea trimisă de soții George W. și Laura Bush cu ocazia sărbătorilor de iarnă din 2004. Piesa este semnată olograf de soții Bush. O altă felicitare trimisă cu ocazia Anului Nou de către soții Bill și Hillary Clinton, în 1995, va putea fi cumpărată de la un preț de pornire de 50 de euro.

Felicitare cu ocazia Anului Nou, trimisă de soții Bill și Hillary Clinton, Casa Albă, 1995, cu semnătura olografă a soților

Între cele aproximativ 200 de piese de colecție, bibliofilii pot găsi și o selecție specială de manuscrise și cărți rare care poartă semnătura unor scriitori români și universali celebri, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Liviu Rebreanu, Mihail Sadoveanu, dar și Umberto Eco sau Waldorf Astor.

Colecția de carte rară, manuscrise și autografe semnate olograf poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, până marți, 15 februarie. Până atunci, pentru piesele de colecție pot fi plasate oferte scrise online sau fizic la sediul Artmark din str. C.A. Rosetti nr. 5, și licitate în ziua evenimentului, folosind cont online deschis pe artmark.ro.

Articol susţinut de A10 by Artmark