E aproape imposibil să fi stat pe internetul românesc în ultimii ani și să nu fi observat un trend din ce în ce mai pregnant: tot mai multă lumea vrea să fie „independentă financiar”. Ce înseamnă asta pentru fiecare variază, dar cert e că rețetele pentru a obține această libertate sunt din ce în ce mai căutate. Iar cei care se oferă să te îmbogățească rapid, doar urmându-le exemplele „secrete”, abundă.

Epidemie de guru finaciariFoto: Shutterstock

Aparent, venitul pasiv nu mai e un mister pentru nimeni, investițiile sunt la îndemâna oricui și un nou sport național, iar dacă nu „pui banii să muncească pentru tine”, atunci ce faci cu viața ta? De la taximetriști la hair-stiliști, nu există să nu afli de vreo criptomonedă, vreo schemă de făcut 10x sau măcar de o amărâtă de acțiune la Hidroelectrica.

Rezultatul este că printre unele inițiative legitime de educație financiară, care chiar ajută oamenii să își gospodărească mai bine bugetul și pe unii chiar îi învață cum să investească, s-au strecurat și multe persoane care fac promisiuni nerealiste de îmbogățire rapidă și garantată.

CITEȘTE CONTINUAREA PE PANORAMA.