Ceasuri nobile, care dau ora exactă în lumea distinsă a orologeriei, și mașini de colecție sunt scoase la licitație în data de 21 decembrie, într-un eveniment dedicat eleganței și cadourilor de Crăciun, organizat de Artmark: Licitația de Crăciun – Eleganță, Ceasuri și Mașini de Colecție, inclusiv o selecție Rolex și Patek Philippe.

Rolex-YachtmasterFoto: Artmark

Licitația înregistrează nu mai puțin de 15 ceasuri Rolex destinate domnilor, cu prețuri variind de la 3.500 până la 24.000 de euro. Cel mai valoros exemplar Rolex din licitație este un model Yachtmaster, din aur alb, ce poate fi purtat atât de domni, cât și de doamne. Ceasul este însoțit de cutia originală și card de garanție și poate fi adjudecat începând de la 24.000 de euro. Publicul mai poate accesa același model, de data aceasta din aur roz, ce pleacă în licitație de la suma de 16.000 de euro.

Prezența brandului iconic Patek Philippe este înregistrată prin trei exemplare, dintre care două destinate domnilor. Este vorba de un Patek Philippe vintage de tip marriage, din aur roz, ce datează din 1890. Ceasul deține cureaua originală, excelent conservată, din piele, de culoare maro, cu sistem de închidere de tip clasic.

Același nume de marcă este prezent în licitație și cu un exemplar Calatrava, din aur, din anul 2000, ce pornește de la 13.000 de euro, raportat la un preț de listă aproape dublu pe piața de profil.

Între aparițiile speciale și foarte rare din licitație, conducând segmentul ceasurilor, se află un superb exemplar de ceas Cabestan Tourbillon Vertical, din aur roz, destinat atât domnilor, cât și doamnelor, care are, pe piața de profil, prețul de listă de 90.000 de euro. În licitația Artmark, prețul de pornire este semnificativ mai accesibil, de 50.000 de euro.

O altă piesă rară, ediție limitată, este ceasul Alain Silberstein „Bodoni”. Ediția limitată lansată în 2005 a produs un total de numai 500 de exemplare. Brandul lui Alain Silberstein este recunoscut pentru ceasurile cu design modern, extravagant și colorat, ce sunt inspirate din mișcarea germană Bauhaus. Exemplarul cu numărul 220, aflat în licitație, are prețul de pornire de 1.500 de euro.

Destinat exclusiv domnilor, licitația aduce în față și un rar ceas Quinting Mysterious Chronograph. De calitate elvețiană fără compromisuri, modelul Mysterious Chronograph este unul dintre cele mai excepționale cronografe din lume și poate fi licitat începând de la 3.500 de euro.

Din licitație sunt nelipsite automobilele de colecție, inclusiv un Lincoln Continental Mark V, ediție limitată Cartier, din 1979, cu atestat de autovehicul istoric. Echiparea bogată a exemplarului include tapițerie specială din velur, ornamente din lemn, aer condiționat, pilot automat și ceas de bord Cartier. Un veridic reprezentant al luxului clasic american, automobilul poate fi licitat începând de la doar 15.000 de euro.

Pentru iubitorii Harley-Davidson, licitația aduce în față un exemplar Street Glide Custom, din 2006, multicolor personalizat și realizat parțial cu foiță din aur.

Selecția automobilelor este completată de un Maserati Quattroporte, din 1980 – una dintre cele mai longevive serii de automobile italiene, ce a avut premiera în anul 1965. Modelul oferit face parte din generația a 3-a, produsă timp de un deceniu, marcând lumea auto din anii 80. Se află în starea originală, foarte bine conservat, într-o combinație cromatică rară pentru acest model și cu varianta de motorizare cea mai puternică.

Licitația include și un automobil militar Mercedes GD250 – cel mai celebru și apreciat automobil off road din lume, în cea mai potentă variantă, cea militară. Exemplarul din 1990, restaurat integral, deține atestat de vehicul istoric și este disponibil de la suma de 30.000 de euro.

Piesele din cadrul evenimentului sunt însoțite de acte de proveniență, garanție de autenticitate sau, după caz, garanție de bună funcționare. Impresionantele exemplare pot fi admirate și probate, în regim gratuit, până pe 21 decembrie în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță, care este deschisă de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00.

Articol susţinut de A10 by Artmark