Distrigaz Sud solicita o majorare de 18% a pretului la gazele pentru populatie, incepand cu 1 iulie. Directorul financiar si juridic al companiei, Pierre Parvex, a declarat marti ca societatea a inregistrat pierderi de 80 milioane de lei in primul trimestru al anului.

“Distrigaz Sud a solicitat ANRE in luna martie o crestere a pretului gazelor cu 12% de la 1 aprilie. Dar alte costuri cresc in continuare. Si, pana la 1 iulie, ar fi necesara o crestere cu cate doua procente in fiecare luna, deci cu 18% din 1 iulie. Noi am inregistrat pierderi de 80 milioane de lei in primul trimestru al acestui an din cauza intarzierii modificarii de catre reglementator a pretului gazelor, de la 1 februarie, in loc de 1 ianuarie, dar si din cauza ca majorarea operata atunci, de 8,5 procente, nu este suficienta pentru noi”, a declarat marti in cadrul unei conferinte de presa directorul financiar si juridic al companiei, citat de NewsIn.

Pierre Parvex a mai spus ca in prezent compania importa mia de metri cubi de gaze cu 420 dolari. Distrigaz Sud importa 33% din necesarul pietei din Romania, iar restul de 67% este produs in Romania.

Si oficialii E.ON Gaz Romania sustineau la 8 aprilie 2008 ca ar fi necesara o crestere a pretului gazelor cu 19% incepand de la 1 iulie 2008 si ca distribuitorul a avut pierderi de 45 milioane de lei in primul semestru al anului, din cauza amanarii scumpirii gazelor.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a luat decizia de a nu opera nici o modificare a pretului gazelor naturale la 1 aprilie 2008, amanand aceasta majorare pentru inceputul lunii iulie. Ultima majorare a pretului gazelor a avut loc la 1 februarie, cand pretul acestora a crescut cu 8,5%.