Gazele s-ar putea scumpi cu 18% la 1 iulie
“Distrigaz Sud a solicitat ANRE in luna martie o crestere a pretului gazelor cu 12% de la 1 aprilie. Dar alte costuri cresc in continuare. Si, pana la 1 iulie, ar fi necesara o crestere cu cate doua procente in fiecare luna, deci cu 18% din 1 iulie. Noi am inregistrat pierderi de 80 milioane de lei in primul trimestru al acestui an din cauza intarzierii modificarii de catre reglementator a pretului gazelor, de la 1 februarie, in loc de 1 ianuarie, dar si din cauza ca majorarea operata atunci, de 8,5 procente, nu este suficienta pentru noi”, a declarat marti in cadrul unei conferinte de presa directorul financiar si juridic al companiei, citat de NewsIn.
Pierre Parvex a mai spus ca in prezent compania importa mia de metri cubi de gaze cu 420 dolari. Distrigaz Sud importa 33% din necesarul pietei din Romania, iar restul de 67% este produs in Romania.
Si oficialii E.ON Gaz Romania sustineau la 8 aprilie 2008 ca ar fi necesara o crestere a pretului gazelor cu 19% incepand de la 1 iulie 2008 si ca distribuitorul a avut pierderi de 45 milioane de lei in primul semestru al anului, din cauza amanarii scumpirii gazelor.
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a luat decizia de a nu opera nici o modificare a pretului gazelor naturale la 1 aprilie 2008, amanand aceasta majorare pentru inceputul lunii iulie. Ultima majorare a pretului gazelor a avut loc la 1 februarie, cand pretul acestora a crescut cu 8,5%.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Dle Pierre Parvex vorbeste in numele companiei. Nu cred ca noi, simplii utilizatori, suntem datori sa-i tot sustinem. Sa-si eficientizeze ei achizitia si distributia, sa gaseasca ei solutii sa nu mai inregistreze pierderi.
De ce intotdeauna trebuie cetatenii sa sustina pierderile sistemului, de ce v-am ales, sa va bateti capul sa o ducem, noi, amaratii, mai bine?
Pestele de la cap se impute. Ia sa vedem o politica energetica cu coerenta, de ce suntem papagalii care importa gazul la un pret foarte mare?
Multumim dlui Presedinte Tarian Basescu, ca o ducem mai bine si ii mai si scuipam pe rusi, exact cand trebuie sa negociem un pret?
Iar distribuitorii, sa mai si gandeasca si sa eficientizeze!
A fost jaf deliberat sub pavaza unor legi vicioase si contradictorii si, mai ales, sub pavaza megaminciunii "ca UE ne impune asta".
Chiar asa, insa, noi cei cu centrale termice in casa vom iesi mai bine decit nefericitii inca deserviti de termoficarea publica.
Ma bate gandul sa trec la incalzirea pe baza de curent electric ca in tarile civilizate si aragaz pe baza de bulie. La cat gatesc eu.
Sanatate si minte multa !
Eu zic sa plecam :( ...
Ar trebui sa se mai auda si vocea unui adevarat lider , ceea ce nu avem inca!
Eu sunt pentru organizare si lupta, nu fuga.Altfel, ne meritam soarta!
Veniti cu propuneri, nu plangeri si injurii!
Niste sarlatani pe spinarea saracilor !