Raport secret al Bancii Mondiale: Biocombustibilii au provocat criza alimentara
''Fara o recurgere crescanda la folosirea biocarburantilor, stocurile mondiale de grau si de porumb nu s-ar fi redus atat de mult si cresterile de preturi provocate de alti factori ar fi fost mai moderate'', se arata in raport.
Potrivit analizei efectuate de economistii Bancii Mondiale, productia de combustibil biologic a destabilizat piata alimentara in trei moduri.
Prima este alocarea unei cantitati enorme de cereale pentru productia de biocombustibil. In Statele Unite, o treime din cantitatea de cereale este destinata productiei de etanol, iar jumatate dintre uleiurile vegetale din Uniunea Europeana este folosita pentru productia de biodiesel.
A doua cauza a fenomenului este motivarea fermierilor pentru a cultiva plante destinate productiei de biocombustibil.
Al treilea motiv tine de speculantii de pe piata cerealelor, care au crescut imediat preturile.
La Summitul G8 se vor lua masuri impotriva crizei alimentare
Asociatiile din industria alimentara solicita Comisiei Europene sa priveasca "cu atentie" incurajarea dezvoltarii sectorului biocombustibililor, intrucat acesta absoarbe o cantitate importanta de cereale si oleaginoase, in detrimentul sectorului alimentar.
Un alt raport al Bancii Mondiale arata ca numarul persoanelor care sufera de foame a fost estimat, intre anii 2002-2004, la 862 de milioane, dintre care 830 de milioane in tarile in curs de dezvoltare.
Cresterea continua a preturilor la alimente a provocat proteste in 37 de state din lume, din Camerun si Haiti, pana in Egipt si Niger, sporind temerile ca tot mai multi oameni vor suferi de foame.
Summitul tarilor puternic industrializate (G8) isi propune sa adopte o serie de masuri pentru combaterea cresterii preturilor la alimente. Sefii de state si guverne ai tarilor industrializate din grupul G8 (Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite), se vor intalni in perioada 7 - 9 iulie la Toyako, pe insula Hokkaido.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
criza alimentara este falsa din punct de vedere cantitativ ,costul transportului o aduce in faza de criza dar Banca Mondiala chiar nu mai are nici un discernamant la cati indieni si pakistanezi -toti experti-au infestat aceast asezamant
acum 4 ani dadeau vina pe China ca a renuntat doar la orez- mananca si carne -acum vin cu teoria biocombustibililor vrand de fapt sa arunce pisica in ograda petrolistilor din cauza carora lumea cultiva rapita
deci reiau si pentru tine: tarile care cultiva plante industriale sunt full de cereale pt populatia lor ,nu au nimic de a face cu tarile in care trantorii mor de foame
in Romania sunt 9 milioane ha.teren agricol din care 4 milioane sunt lasate in paragina de trantorii din tribul tau !
nici o tara nu are inscrisa in Constitutie obligatia sa faca comert cu cereale cu alte tari in se moare de foame din trandavia locuitorilor
e ca si cum ai spune ca Japonia este obligata sa exporte motociclete in Romania pt ca aici nu se fabrica motociclete ! esti complet pe dinafara in concluzie
Fireste, nimeni n-are obligatia sa-ti vanda malai sau orez, insa pentru pretul corect o s-o faca.
Ce articolul e ca OFERTA de haleala a scazut, ducand la crestere preturilor. Nu pot evalua articolul asta sau textul original, pentru ca-i prea multa economie si politica implicata, insa pot evalua foarte bine mesajele tele: prostii invelite-n atitudine agresiva.
Cercetrea ar trebui indreptataa spre cresterea randamentului productiei de energie electrica din surse alternative (in special solara), dar si spre cresterea capacitatilor de stocare si spre reducerea pierderilor cu transportul acesteia (in desertul sahara s-ar putea construi facilitati vaste de captare a energiei solare, daca s-ar gasi o metoda eficienta de transport a energiei elecrtrice in zonele temperate ale globului)
ia zi-mi, te rog, dle Ovidiu P. cum poti stoca energie electrica?????
de ex. 1 grup de la hirocentrala Raul Mare-retezat are putere instalata de 170 MW. am gasit si cata energie produce intr-un an hidrologic mediu hidrocentala: 605 GWh, dumneata primesti lunar factura pentru consum de energie elactrica masurat in kWh... cred ca e cam greu sa faci niste baterii pentru atata energie, nu?
in USA pretul alimentelor nu au crescut mai mult de 2-3 % iar acum de 4 iulie s-au ieftenit drastic de toata lumea cumpara,cumpara,cumpara.
Nu exista un guvern mondial care sa dicteze ce sa se faca in Sahara sau aiurea.
Pana acum USA a fost criticata pentru poluare iar acum se comenteaza ca foloseste combustibili mai putin poluanti.
Pamantul in SUA este folosit la maxim pentru agricultura,industrie,turism, se conserveaza si protejeaza orice petec de teren pentru ca legile se aplica.De exemplu cine arunca uleiul de masina e amendat penal cu vreo 500 de dolari iar daca se repeta pedeapsa este puscarie unde detinutul curata drumurile de gunoaie.
In Noiembrie am vizitat Romania si am ramas surprins de ce putin se cultiva in Oltenia ,Muntenia si Banat , cata terenuri sunt in paragina si ce mizerie este in Bucuresti.
'Sa traiti bine' si 'Hai la curatenie'
Si pe vremea aia in Romania si alte tari care aveau o democratie avansata, cea mai avansata, si anume cea populara, a intregului popor, era criza alimentara. Si desigur, nu din cauza imbecilitatii genuine a conducatorilor autohtoni, ci din cauza USA, care, atunci, ca si acum, cheltuiau sume imense pe sisteme de lupta, in loc sa dea pomeni la ticalosii rosii incompetenti economic, dar foarte priceputi la propaganda de tip leninist.
Culmea e ca nu sintem asa departe in istorie de vremurile alea.
Si apropo, din cate am auzit, biocombustibilii nu sunt mai putin poluanti decat benzina si motorina; produc mai multe noxe prin ardere.
Imi tai cele doua maini daca s-a folosit vreun litru de biocombustibil in realizarea vreunui kg de mancare sau la transportul vreunuia.
Sa fim seriosi, acest stadiu al utilizarii biocombustibilului este mult diminuat, dar potenta sa inspaimanta speculantii petrolului mondial si, astfel, era nevoie de o manarie murdara care sa sape increderea intregii populatii, de la radacina.
Multi oameni nu sunt in stare sa citeasca printre randuri.
Pt a produce 40 de litri de etanol (un rezervor ca sa zicem asa), este nevoie de 100 de kg de grau, ceea ce inseamna ca. 100 de paini. pentru a produce numai un plin de rezervor "bio", dispare parte importanta din hrana unui om pt ca 1/3 de an.
e clar ca idiotenia cu biocombustibilii a dus la cresterea preturilor, si reducerea ofertei de cereale. Pretul l-a grau, porumb si orez s-a dublat intr-un singur an.
Dar poate va sustine biserica ortodoxa pe cei din Africa, deoarece aici se spala bani becalieni, bani nastasieni, iliesteni, hrebenciugeni si alte specii.
Sau poate va sustine din hotiile pe care romanii ORTODOCSI le fac`prin occidentul catolic si dau pe fata arama de credinciosi de rahat. Halal! Asa gandire, asa omenire. Mult succes dl roman fanatic si habotnic, la debitat prostii cat tine sau chiar mai mari de atat.
Cum poti sa mentii un profit intr-o astfel de afacere (cu petrol) decat sa "asmuti" masele in directia gresita... eventual sa ii sensibilizezi cu rapoarte despre muritorii de foame? Aia care mureau de foame acum 10 ani, mor si acum ... numai ca au turnat o multime de copii.
http://www.cazaresulina.ro
http://www.pensiuneamaxim.3x.ro
Iar lumea a treia sufera pt ca de 60 de ani a ramas la acelasi nivel de dupa "eliberarea" din colonialism. Sa bati pasul pe loc 60 de ani nu poate ramane fara urmari (vezi fabula cu furnica si greierele).
The Post-Bush Regime: A Prognosis
by Richard K. Moore Global Research, December 27, 2007
http://tinyurl.com/27xtad
Cum se explica pretul petrolului si criza mondiala programata:
The Great Oil Swindle - How much did the Fed really know?
By Mike Whitney 30/05/08 "ICH"
http://tinyurl.com/6ru5r5
Gas-Pump Gouging; Just Don't Blame The Saudis
By Mike Whitney, 24/06/08 "ICH"
http://tinyurl.com/5op7s9