Persoanele care au depus bani la CEC inainte de 1989 pentru a-si cumpara un autoturism Dacia se pot prezenta la unitatile CEC Bank incepand din 31 octombrie pentru a solicita plata despagubirii, a anuntat miercuri banca, potrivit NewsIn.

Astfel, incepand cu 31.10.2008, "clientii care au calitatea de titular, co-titular, beneficiar al despagubirii si au primit scrisoare de confirmare se pot prezenta la orice unitate teritoriala a Bancii pentru a solicita plata sumei reprezentand despagubire", se arata in comunicatul CEC Bank.

In cazul persoanelor care au dreptul la despagubire, dar nu au primit scrisoare de confirmare, acestea au la dispozitie 70 de unitati ale bancii pentru a solicita plata sumei.

In septembrie, Executivul a modificat Ordonanta de Urgenta 156/2007, devansand data scadenta a titlurilor de stat emise pentru despagubiri pagubitilor CEC de la 21 decembrie 2008, termenul initial, la 30 octombrie 2008, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Conform actului normativ, modificarea a fost determinata de faptul ca, in luna octombrie, ca efect al colectarii impozitelor si taxelor la bugetul de stat, disponibilitatile contului curent general al trezoreriei statului inregistreaza o crestere importanta, asigurand resursele necesare efectuarii unui volum mai mare de plati ale serviciului datoriei publice guvernamentale.

Guvernul a extins, prin modificarea actului normativ, si numarul total de beneficiari, de la 37.462 persoane la 37.487 persoane, iar valoarea totala a despagubirilor a fost majorata de la 759,784 milioane lei, la 760,625 milioane lei. Conform ordonantei de urgenta, valoarea nominala individuala a fiecarui titlu de stat este egala cu valoarea despagubirii, calculata de CEC, pe numele fiecaruia dintre deponenti.

La data scadentei emisiunii de titluri de stat, 30 octombrie 2008, Ministerul Finantelor va plati, Casei de Economii si Consemnatiuni, suma de 760,625 milioane lei, reprezentand valoarea nominala a titlurilor de stat emise.

Sursele utilizate pentru rascumpararea la scadenta a titlurilor de stat sunt asigurate de Ministerul Economiei si Finantelor in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare privind datoria publica.