Proprietara unui pub britanic crede ca a gasit metoda potrivita de a evita legea care interzice fumatul in baruri: a instalat in mijlocul localului pe care il detine un Centru de cercetari asupra tutunului, unde fumatorii pot sa traga linistiti o tigara, legal, in numele stiintei, relateaza AFP.

Clientii pubului "Cutting Edge" din Barnsley (nordul Angliei) trebuie doar sa completeze un chestionar privind numarul de tigari fumate, inainte de a intra in Centrul de cercetari asupra tutunului, in deplina legalitate, sustine proprietara.

Kerry Fenton si-a inaugurat Centrul in urma cu cinci zile, si de atunci s-a confruntat cu o adevarata invazie de clienti.

"Acest lucru ofera o gura de oxigen afacerii noastre si toate acestea in numele cercetarii, intr-o maniera legala si transparenta", a povestit ea, pentru tabloidul The Sun.

"Sper ca aceste chestionare sa fie utilizate de cercetatorii din universitati pentru a studia efectele legii impotriva tabagismului", a adaugat ea.

Ministerul de Interne, interogat de The Sun, a precizat ca va analiza imediat legalitatea acestei stratageme, care risca sa se multiplice si in alte puburi din tara.

Anglia, Tara Galilor si Irlanda de Nord au introdus, in 2007, la un an dupa Scotia, o interdictie privind fumatul in toate locurile publice, inclusiv in baruri si restaurante.

Asociatia puburilor britanice afirma insa ca aceasta lege a condus la golirea localurilor si la falimentarea a 2.000 de baruri doar in 2008.